logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Bakar Penyet
gegrilde gekruide kip met pittige sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 sereh/citroengras
2 cm laos
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
300 ml water

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/2 theel trassi
3 kemirinoten
2 cm jahe
2 theel zout

Bahan Sambal:
ingrediënten sambal:
1 theel ebi
8 sjalotjes
30 rode rawits
1 thee zout
1/2 theel palmsuiker
8 eel olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en marineer hiermee de kip voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan het water en voeg de kip met de bumbu, de sereh, de laos, de jeruk purut, de salam, het asamwater en de kecap toe en kook het gaar. Schep de kip uit de pan en rooster de kip zachtjes boven een houtskoolvuurtje bruin. Wentel de kip daarna door de sambal en serveer.

cara membuat sambal:
Wrijf of maal de ebi, de sjalotjes, de knoflook, de rawits fijn tot een pasta. Meng daardoor het zout en de palmsuiker. Verhit in een pan de olie en fruit de sambal voor 4 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 84 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151437