gegrilde gekruide kip met pittige sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 sereh/citroengras
2 cm laos
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
300 ml water
Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/2 theel trassi
3 kemirinoten
2 cm jahe
2 theel zout
Bahan Sambal:
ingrediënten sambal:
1 theel ebi
8 sjalotjes
30 rode rawits
1 thee zout
1/2 theel palmsuiker
8 eel olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en marineer hiermee de kip voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan het water en voeg de kip met de bumbu, de sereh, de laos, de jeruk purut, de salam, het asamwater en de kecap toe en kook het gaar. Schep de kip uit de pan en rooster de kip zachtjes boven een houtskoolvuurtje bruin. Wentel de kip daarna door de sambal en serveer.
cara membuat sambal:
Wrijf of maal de ebi, de sjalotjes, de knoflook, de rawits fijn tot een pasta. Meng daardoor het zout en de palmsuiker. Verhit in een pan de olie en fruit de sambal voor 4 minuten.