1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 24 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bakar Penyet
gegrilde gekruide kip met pittige sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 sereh/citroengras
2 cm laos
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
300 ml water

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/2 theel trassi
3 kemirinoten
2 cm jahe
2 theel zout

Bahan Sambal:
ingrediënten sambal:
1 theel ebi
8 sjalotjes
30 rode rawits
1 thee zout
1/2 theel palmsuiker
8 eel olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en marineer hiermee de kip voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan het water en voeg de kip met de bumbu, de sereh, de laos, de jeruk purut, de salam, het asamwater en de kecap toe en kook het gaar. Schep de kip uit de pan en rooster de kip zachtjes boven een houtskoolvuurtje bruin. Wentel de kip daarna door de sambal en serveer.

cara membuat sambal:
Wrijf of maal de ebi, de sjalotjes, de knoflook, de rawits fijn tot een pasta. Meng daardoor het zout en de palmsuiker. Verhit in een pan de olie en fruit de sambal voor 4 minuten.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35971596