banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Bakar Penyet - gegrilde gekruide kip met pittige sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bakar Penyet
gegrilde gekruide kip met pittige sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 sereh/citroengras
2 cm laos
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
300 ml water

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/2 theel trassi
3 kemirinoten
2 cm jahe
2 theel zout

Bahan Sambal:
ingrediënten sambal:
1 theel ebi
8 sjalotjes
30 rode rawits
1 thee zout
1/2 theel palmsuiker
8 eel olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en marineer hiermee de kip voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan het water en voeg de kip met de bumbu, de sereh, de laos, de jeruk purut, de salam, het asamwater en de kecap toe en kook het gaar. Schep de kip uit de pan en rooster de kip zachtjes boven een houtskoolvuurtje bruin. Wentel de kip daarna door de sambal en serveer.

cara membuat sambal:
Wrijf of maal de ebi, de sjalotjes, de knoflook, de rawits fijn tot een pasta. Meng daardoor het zout en de palmsuiker. Verhit in een pan de olie en fruit de sambal voor 4 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580431