1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bakar Penyet
gegrilde gekruide kip met pittige sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 sereh/citroengras
2 cm laos
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
300 ml water

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/2 theel trassi
3 kemirinoten
2 cm jahe
2 theel zout

Bahan Sambal:
ingrediënten sambal:
1 theel ebi
8 sjalotjes
30 rode rawits
1 thee zout
1/2 theel palmsuiker
8 eel olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en marineer hiermee de kip voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan het water en voeg de kip met de bumbu, de sereh, de laos, de jeruk purut, de salam, het asamwater en de kecap toe en kook het gaar. Schep de kip uit de pan en rooster de kip zachtjes boven een houtskoolvuurtje bruin. Wentel de kip daarna door de sambal en serveer.

cara membuat sambal:
Wrijf of maal de ebi, de sjalotjes, de knoflook, de rawits fijn tot een pasta. Meng daardoor het zout en de palmsuiker. Verhit in een pan de olie en fruit de sambal voor 4 minuten.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35761030