Bebek Rawa
geroosterde eend met ananas en sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
150 gr ananas
4 cm jahe
1 limoen, sap
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 theel peper
1/2 theel zout
150 ml sambal bangkok, zie recept
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de ananas en de jahe. Maak de eend schoon en snijd deze in 6 stukken. Snijd de serai fijn. Meng de ananas samen met de jahe, de serai, het limoensap, de peper, het zout en de eend en laat het voor 45 minuten marineren.
Rooster de eend boven een houtskoolvuurtje totdat deze bruin wordt en wrijf het regelmatig in met de marinade. Dan de eend inwrijven met de sambal en rooster het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Soto Bandung - Rundvleessoep
- Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Gu Lao Rou - zoetzuur varkensvlees
- Gai Pad Khing - thaise gember kip
- Bacem Ayam - gefrituurde kip
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Sambal kelapa/jagung
- Ayam Ungkep Jeruk - frisse gestoofde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...