Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Bebek Rawa - geroosterde eend met ananas en sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bebek Rawa
geroosterde eend met ananas en sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
150 gr ananas
4 cm jahe
1 limoen, sap
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 theel peper
1/2 theel zout
150 ml sambal bangkok, zie recept

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de ananas en de jahe. Maak de eend schoon en snijd deze in 6 stukken. Snijd de serai fijn. Meng de ananas samen met de jahe, de serai, het limoensap, de peper, het zout en de eend en laat het voor 45 minuten marineren.
Rooster de eend boven een houtskoolvuurtje totdat deze bruin wordt en wrijf het regelmatig in met de marinade. Dan de eend inwrijven met de sambal en rooster het verder gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935213