zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Garang Asem Kudus - in bananenblad gestoomde kip uit Kudus
- Asem-Asem Buncis (Surakarta) - gestoofde boontjes met rundvlees
- Talam singkong - cassavecake
- Pininyahang Manok sa Gata - kip gestoofd in kokosmelk met ananas
- Kloey kai - Banaan in kokosmelk
- Rendang Itik - rendang van eend
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
- Acar Kuning - ingelegde groenten met een pinda chili saus
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Njum 2
Pa Piong Duku Bai - Varkensvlees in bambukoker/bananenblad


Pa Piong Duku Bai
Varkensvlees in bambukoker/bananenblad
Varkensvlees in bambukoker/bananenblad
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr varkensvlees
3 preien
5 jeruk purut blaadjes
15 rawits
200 ml varkensbloed
zout naar smaak
bambukoker en/of bananenblad
Haluskan:
boemboe:
9 rawits
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
3 serehstengels
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de prei fijn en de juruk purutblaadjes zeer fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en verpak het in of een bamboekoker of in bananenblad en rooster het boven een houtskoolvuurtje in 60 minuten gaar.
ingrediënten:
1500 gr varkensvlees
3 preien
5 jeruk purut blaadjes
15 rawits
200 ml varkensbloed
zout naar smaak
bambukoker en/of bananenblad
Haluskan:
boemboe:
9 rawits
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
3 serehstengels
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de prei fijn en de juruk purutblaadjes zeer fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en verpak het in of een bamboekoker of in bananenblad en rooster het boven een houtskoolvuurtje in 60 minuten gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.