Bahan-bahan:
ingrediënten:
50 gr varkensvel
water
3 cm kencur
250 g varkensgehakt
225 gr sambal mbe (zie recept)
8 salam blad
bananenblad
houten prikkers
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de kencur fijn. kook het vel voor 60 minuten in water snijd het daarna zeer fijn. Meng dit met het gehakt, de sambal en de kencur. Verdeel de massa in 8 porties en verpak ieder portie met een salamblad in bananenblad. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom de pakketjes in 12-15 minuten gaar.
ingrediënten:
50 gr varkensvel
water
3 cm kencur
250 g varkensgehakt
225 gr sambal mbe (zie recept)
8 salam blad
bananenblad
houten prikkers
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de kencur fijn. kook het vel voor 60 minuten in water snijd het daarna zeer fijn. Meng dit met het gehakt, de sambal en de kencur. Verdeel de massa in 8 porties en verpak ieder portie met een salamblad in bananenblad. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom de pakketjes in 12-15 minuten gaar.