Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Dendeng Semut - gekruid gebakken vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dendeng Semut
gekruid gebakken vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees (mals)
3 eetl. gerapste kokos
5 eetl. tapiocameel
2 eieren
olie

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel. jinten
3 rode lomboks
3 rode rawits
3 jeruk purut blaadjes
2 cm laos
2 theel. ketumbar
3 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en verdeel dit in 2 porties. Snijd het vlees in dunne lapjes. Meng 1 portie van de boemboe met het vlees en laat dit 25 minuten intrekken. Meng de kokos met de overige boemboe samen met de licht opgeklopte eieren en het meel door het vlees. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees bruin en gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248596