zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ikan Gurame Bakar - gekruide geroosterde vis met pittige kecap saus
- Rica-Rica Manado - pittig gestoofd varkensvlees
- Jenang Grendul - cassave pap
- hete soep met ei
- Sambel Goreng Labu Siam (Surakarta) - chayote in romige pittige saus
- Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees
- Bekasem Udang Lampung - gebakken gekruide garnalen uit Lampung
- Semur Banka - rundvlees in zoete kecapsaus
- Filipijnse kippenbouillon
- Ayam Kecap
Dendeng Semut - gekruid gebakken vlees


Dendeng Semut
gekruid gebakken vlees
gekruid gebakken vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees (mals)
3 eetl. gerapste kokos
5 eetl. tapiocameel
2 eieren
olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel. jinten
3 rode lomboks
3 rode rawits
3 jeruk purut blaadjes
2 cm laos
2 theel. ketumbar
3 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en verdeel dit in 2 porties. Snijd het vlees in dunne lapjes. Meng 1 portie van de boemboe met het vlees en laat dit 25 minuten intrekken. Meng de kokos met de overige boemboe samen met de licht opgeklopte eieren en het meel door het vlees. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees bruin en gaar.
ingrediënten:
1000 gr rundvlees (mals)
3 eetl. gerapste kokos
5 eetl. tapiocameel
2 eieren
olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel. jinten
3 rode lomboks
3 rode rawits
3 jeruk purut blaadjes
2 cm laos
2 theel. ketumbar
3 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en verdeel dit in 2 porties. Snijd het vlees in dunne lapjes. Meng 1 portie van de boemboe met het vlees en laat dit 25 minuten intrekken. Meng de kokos met de overige boemboe samen met de licht opgeklopte eieren en het meel door het vlees. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees bruin en gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.