logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Otal godok

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderhersenen
400 ml water
3 eetl azijn
3 eetl citroensap
2 eetl olie
1 ui
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 rode lombok

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
3 kemirienoten
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de azijn door het water en leg daarin de hersenen en laat dit 45 minuten staan.Laat de hersenen uitlekken en snijd het dan in dikke plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uit in ringen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de ui met de boemboe goudbruin. Voeg dan de hersenen toe en bak deze op hoog vuur voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk en het citroensap toe en laat dit nog 15 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 77 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175964