Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderhersenen
400 ml water
3 eetl azijn
3 eetl citroensap
2 eetl olie
1 ui
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 rode lombok
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
3 kemirienoten
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de azijn door het water en leg daarin de hersenen en laat dit 45 minuten staan.Laat de hersenen uitlekken en snijd het dan in dikke plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uit in ringen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de ui met de boemboe goudbruin. Voeg dan de hersenen toe en bak deze op hoog vuur voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk en het citroensap toe en laat dit nog 15 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.