Friszure runderstoof
bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees
250 gr runderribbetjes
2000 ml water
8 sjalotjes
6 rode lomboks
3 groene tomaten
4 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
4 salam blaadjes
5 eetl. ketjap manis
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in 1 uur gaar met het water en snijd het dan in stukjes. Doe het vlees weer terug in de pan. Rooster de sjalotten, de lomboks, de tomaten, de kunyit en de laos boven een houtskoolvuurtje voor 2 minuten. Kneus dan de laos en de kunyit en snijd het overige in grove stukken. Voeg dit alles met de ketjap en de salam bij het vlees en laat dit nog 30 minuten sudderen.
ingrediënten:
350 gr rundvlees
250 gr runderribbetjes
2000 ml water
8 sjalotjes
6 rode lomboks
3 groene tomaten
4 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
4 salam blaadjes
5 eetl. ketjap manis
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in 1 uur gaar met het water en snijd het dan in stukjes. Doe het vlees weer terug in de pan. Rooster de sjalotten, de lomboks, de tomaten, de kunyit en de laos boven een houtskoolvuurtje voor 2 minuten. Kneus dan de laos en de kunyit en snijd het overige in grove stukken. Voeg dit alles met de ketjap en de salam bij het vlees en laat dit nog 30 minuten sudderen.