banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Gepuk Daging - in kokosmelk gestoofd vlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gepuk Daging
in kokosmelk gestoofd vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runder schenkel
1000 ml water
2 salam blaadjes
2 serehstengels
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
75 gr palmsuiker
500 ml santen cair
200 ml santen asli
1 eetl asemwater
olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 eetl ketumbar
1/4 theel jinten
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de salam en de sereh en kook het half gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in plakjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Voeg het vlees samen met de bumbu, het zout, de peper en de palmsuiker bij 1000ml bouillon en stoof dit todat het vocht vrijwel is verdwenen. Voeg de santen cair toe en laat dit indikken. Dan de santen alsi en het asemwater toevoegen en stoof dit totdat het vocht is verdwenen. Verhit in een pan wat olie en bak het vlees bruin.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38890102