Satai Manis Palembang
zoete sate uit Palembang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr ossenhaas
3 theel asem
4 eetl olie
sate stokjes
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
Bahan saus:
ingredi|enten saus:
100 gr pinda's
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1/2 theel trassi
225 ml water
50 ml kokosmelk
1/2 theel zout
2 limoenen, sap
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu samen met het vlees, de asem en de olie en laat dit 30 minuten intrekken. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster dit langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar. Bedruip het regelmatig met de marinade.
Pindasaus:
Wrijf of maal de pinda's samen met de sjalotjes, de knoflook en de trassi fijn tot een pasta. Meng dit met het water, de kokosmelk en het zout en verwarm dit al roerend. Schep dan het limoensap erdoor en serveer het bij de sate.