banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gurami Cabe Hijau
Gebakken ikan gurami met groene lomboks
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr forel
1 lomoen (sap)
olie
7 groene lomboks
1 tomaat
4 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
3 cm laos, gekneusd
100 ml water
3 eetl. ketjap manis
1/2 theel, zwarte peper
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in partjes en de lomboks in reepjes. Kerp de vis in en wrijf deze in met het limoensap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis goudbruin en laat deze uitlekken. Giet zoveel olie uit de wok/wadjan dat er nog 3 eetl olie achterblijft. Fruit in deze olie de boemboe met de laos, de gember, de tomaat en de lomboks voor 3 minuten. Dan de ketjap, de peper, het zout en het water toevoegen en deze even laten koken. Vervolgens de saus over de vis gieten.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364923