Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Gurami Cabe Hijau - Gebakken ikan gurami met groene lomboks

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gurami Cabe Hijau
Gebakken ikan gurami met groene lomboks
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr forel
1 lomoen (sap)
olie
7 groene lomboks
1 tomaat
4 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
3 cm laos, gekneusd
100 ml water
3 eetl. ketjap manis
1/2 theel, zwarte peper
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in partjes en de lomboks in reepjes. Kerp de vis in en wrijf deze in met het limoensap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis goudbruin en laat deze uitlekken. Giet zoveel olie uit de wok/wadjan dat er nog 3 eetl olie achterblijft. Fruit in deze olie de boemboe met de laos, de gember, de tomaat en de lomboks voor 3 minuten. Dan de ketjap, de peper, het zout en het water toevoegen en deze even laten koken. Vervolgens de saus over de vis gieten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411046