logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gurami Cabe Hijau
Gebakken ikan gurami met groene lomboks
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr forel
1 lomoen (sap)
olie
7 groene lomboks
1 tomaat
4 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
3 cm laos, gekneusd
100 ml water
3 eetl. ketjap manis
1/2 theel, zwarte peper
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in partjes en de lomboks in reepjes. Kerp de vis in en wrijf deze in met het limoensap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis goudbruin en laat deze uitlekken. Giet zoveel olie uit de wok/wadjan dat er nog 3 eetl olie achterblijft. Fruit in deze olie de boemboe met de laos, de gember, de tomaat en de lomboks voor 3 minuten. Dan de ketjap, de peper, het zout en het water toevoegen en deze even laten koken. Vervolgens de saus over de vis gieten.

Add comment

Submit

who is online

We have 62 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391939