kruidig lamsvlees uit Jepara
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 ml water
2 eetl asamwater
100 gr gerapste kokos
1/2 theel zout
500 ml kokosmelk
2 sereh/citroengras
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
4 sjalotjes
1 theel ketumbar
1 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 1x4 cm. Rooster de kokos droog in een pan en wrijf daaran fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten samen met de sereh. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en kook het vlees zachtjes gaar en totdat het water vrijwel is verdampt. Dan de santen en het zout beetje bij beetje toevoegen totdat de saus zich verdikt. Dan de kokos toevoegen en roer goed.