zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Lado Hijau 1 - Sambal van groene lomboks
- Tahu Goreng Kuning - kruidige gebakken tahu
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Lula Jakarta - in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees
- Barubik - bananen in kokosmelksaus
- Sayur Bening Udang - pittige friszurige gestoofde garnalen
- Cah Udang Jamur - garnalen met champignons in saus
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Pelas tawon - Gekruide honingraat in een pakketje
Kagape Kambing Jepara - kruidig lamsvlees uit Jepara


Kagape Kambing Jepara
kruidig lamsvlees uit Jepara
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 ml water
2 eetl asamwater
100 gr gerapste kokos
1/2 theel zout
500 ml kokosmelk
2 sereh/citroengras
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
4 sjalotjes
1 theel ketumbar
1 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 1x4 cm. Rooster de kokos droog in een pan en wrijf daaran fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten samen met de sereh. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en kook het vlees zachtjes gaar en totdat het water vrijwel is verdampt. Dan de santen en het zout beetje bij beetje toevoegen totdat de saus zich verdikt. Dan de kokos toevoegen en roer goed.
kruidig lamsvlees uit Jepara
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 ml water
2 eetl asamwater
100 gr gerapste kokos
1/2 theel zout
500 ml kokosmelk
2 sereh/citroengras
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
4 sjalotjes
1 theel ketumbar
1 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 1x4 cm. Rooster de kokos droog in een pan en wrijf daaran fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten samen met de sereh. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en kook het vlees zachtjes gaar en totdat het water vrijwel is verdampt. Dan de santen en het zout beetje bij beetje toevoegen totdat de saus zich verdikt. Dan de kokos toevoegen en roer goed.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.