logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kambing Goreng
gebakken lamsvlees met sambal kecap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees of geit
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 theel peper
1/2 theel zout
300 ml heet water
olie

Sambal kecap:
5 sjalotjes
5 rode rawits
8 eetl kecap manis
2 theel limoen,sap
1 theel peper
2 tomaten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2cm. Wrijf of maal de knoflook, het jahe, het zout en de peper fijn tot een pasta. Meng dit met het vlees en laat het 15 minuten intrekken.
Verhit een pan en voeg het vlees, de marinade en het water toe en kook afgesloten op middelhoog vuur totdat het vlees gaar is geworden en het vocht is geabsorbeerd.
Vervolgens verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Serveer met de sambal.

Sambal kecap:
Snijd de sjalotjes fijn en de rawits in dunne plakjes. Ontpit de tomaten en snijd deze in blokjes of dunne plakjes. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 131 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391970