Recente reacties

Ron 7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kambing Goreng - gebakken lamsvlees met sambal kecap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kambing Goreng
gebakken lamsvlees met sambal kecap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees of geit
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 theel peper
1/2 theel zout
300 ml heet water
olie

Sambal kecap:
5 sjalotjes
5 rode rawits
8 eetl kecap manis
2 theel limoen,sap
1 theel peper
2 tomaten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2cm. Wrijf of maal de knoflook, het jahe, het zout en de peper fijn tot een pasta. Meng dit met het vlees en laat het 15 minuten intrekken.
Verhit een pan en voeg het vlees, de marinade en het water toe en kook afgesloten op middelhoog vuur totdat het vlees gaar is geworden en het vocht is geabsorbeerd.
Vervolgens verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Serveer met de sambal.

Sambal kecap:
Snijd de sjalotjes fijn en de rawits in dunne plakjes. Ontpit de tomaten en snijd deze in blokjes of dunne plakjes. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 299 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42109974