Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Luukschin Priau Wan - gehaktballetjes is zoetzure saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Luukschin Priau Wan
gehaktballetjes is zoetzure saus

ingrediënten:
500 gr gehakt
4 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel zout
300 gr ananas
1 rode lombok
1 groene lombok
3 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl rijstazijn
3 eetl palmsuiker
1 theel maizena
5 eetl water
olie

bereiding:
Snijd de knoflook fijn en meng dit met het zout en de peper door het gehakt. Vorm van het gehakt kleine balletjes. Snijd de lomboks in ringetjes en de ananas in kleine stukjes. Meng de vissaus, de azijn, de palmsuiker, het water en de maizena doorelkaar en tot een sausje.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de balletjes goudbruin. Voeg dan de ananas en de lomboks toe en bak dit voor 1 minuut. Vervolgens de saus toevoegen en dit nog 2 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 215 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264810