zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Frikadel Bloemkool - bloemkool koekjes
- Musawaroh - gestoofde kippenlevertjes en maagjes
- Tod Man Pla - Thaise viskoekjes
- Aeb Goong Fawy - geroosterde garnalen
- Biefstuksalade 3
- Nasi Gurih Ayam Jamur - rijst met kip en paddenstoelen
- Khiaw Waan Nuea - groene sambal met rundvlees
- Mee Grob - Thaise mihoen goreng
- Gung Pad Pong Karee - kerrie eieren met garnalen
- kari Telor
Luukschin Priau Wan - gehaktballetjes is zoetzure saus


Luukschin Priau Wan
gehaktballetjes is zoetzure saus
ingrediënten:
500 gr gehakt
4 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel zout
300 gr ananas
1 rode lombok
1 groene lombok
3 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl rijstazijn
3 eetl palmsuiker
1 theel maizena
5 eetl water
olie
bereiding:
Snijd de knoflook fijn en meng dit met het zout en de peper door het gehakt. Vorm van het gehakt kleine balletjes. Snijd de lomboks in ringetjes en de ananas in kleine stukjes. Meng de vissaus, de azijn, de palmsuiker, het water en de maizena doorelkaar en tot een sausje.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de balletjes goudbruin. Voeg dan de ananas en de lomboks toe en bak dit voor 1 minuut. Vervolgens de saus toevoegen en dit nog 2 minuten laten sudderen.
gehaktballetjes is zoetzure saus
ingrediënten:
500 gr gehakt
4 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel zout
300 gr ananas
1 rode lombok
1 groene lombok
3 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl rijstazijn
3 eetl palmsuiker
1 theel maizena
5 eetl water
olie
bereiding:
Snijd de knoflook fijn en meng dit met het zout en de peper door het gehakt. Vorm van het gehakt kleine balletjes. Snijd de lomboks in ringetjes en de ananas in kleine stukjes. Meng de vissaus, de azijn, de palmsuiker, het water en de maizena doorelkaar en tot een sausje.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de balletjes goudbruin. Voeg dan de ananas en de lomboks toe en bak dit voor 1 minuut. Vervolgens de saus toevoegen en dit nog 2 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.