banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Moo Brio Wan
varkensvlees in een zoetzure saus
Ingrediënten:
250 gr hamlappen
olie om in te bakken
6 rode rawits
4 rode lomboks
1 groene paprika
1 rode paprika
3 sjalotten
6 cm gember
250 gr ananas

ingrediënten marinade:
4 eetl sojasaus
3 eetl Chinese rijstwijn
1 theel zout
1 eetl witte peper
4 cm gember

ingrediënten saus:
200 ml ananassap
100 ml tomatenketchup
2 eet rode-wijnazijn
2 eet suiker
400 ml runderbouillon (zie recept)

Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een saus en marineer hiermee het vlees voor tenminste 3 uur. Meng vervolgens de ingrediënten voor de saus goed samen. Ontpit de lomboks en snijd deze in ringetjes en de rawits in reepjes. Snijd de paprika's ook in repen en de sjalotten in ringen. Snijd de gember fijn en de ananas in blokjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Dan de saus toevoegen en het geheel zachtjes 60 minuten laten sudderen. Bak in een andere wok/wadjan de sjalotten glazig en voeg daar de paprika's, de lomboks en de rawtis toe en bak dit 2 minuten. Dit dan toevoegen aan het vlees samen met de gember en de ananas en het geheel nog 30 minuten zachtjes laten sudderen
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 174 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38870221