zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gule Telor - Eieren in een pittige saus
- Kkaennip Jjim 깻잎찜 - Gestoomde gekruide perilla bladeren
- Oseng Jambal Tomat - gebakken vis met kerstomaten
- eend met waterkers en lychees
- Ojingeo twigim - gebakken inktvis met zoete aardappel
- Onde-onde
- Tumis Curni-Cumi Hitam - Zoetzuur gebakken inktvis
- Mu Op Sapparod - spare-ribs met ananas
- Godoh - Gebakken Banaan
- Pagoderijst
Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus


Moo Brio Wan
varkensvlees in een zoetzure saus
varkensvlees in een zoetzure saus
Ingrediënten:
250 gr hamlappen
olie om in te bakken
6 rode rawits
4 rode lomboks
1 groene paprika
1 rode paprika
3 sjalotten
6 cm gember
250 gr ananas
ingrediënten marinade:
4 eetl sojasaus
3 eetl Chinese rijstwijn
1 theel zout
1 eetl witte peper
4 cm gember
ingrediënten saus:
200 ml ananassap
100 ml tomatenketchup
2 eet rode-wijnazijn
2 eet suiker
400 ml runderbouillon (zie recept)
Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een saus en marineer hiermee het vlees voor tenminste 3 uur. Meng vervolgens de ingrediënten voor de saus goed samen. Ontpit de lomboks en snijd deze in ringetjes en de rawits in reepjes. Snijd de paprika's ook in repen en de sjalotten in ringen. Snijd de gember fijn en de ananas in blokjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Dan de saus toevoegen en het geheel zachtjes 60 minuten laten sudderen. Bak in een andere wok/wadjan de sjalotten glazig en voeg daar de paprika's, de lomboks en de rawtis toe en bak dit 2 minuten. Dit dan toevoegen aan het vlees samen met de gember en de ananas en het geheel nog 30 minuten zachtjes laten sudderen
250 gr hamlappen
olie om in te bakken
6 rode rawits
4 rode lomboks
1 groene paprika
1 rode paprika
3 sjalotten
6 cm gember
250 gr ananas
ingrediënten marinade:
4 eetl sojasaus
3 eetl Chinese rijstwijn
1 theel zout
1 eetl witte peper
4 cm gember
ingrediënten saus:
200 ml ananassap
100 ml tomatenketchup
2 eet rode-wijnazijn
2 eet suiker
400 ml runderbouillon (zie recept)
Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een saus en marineer hiermee het vlees voor tenminste 3 uur. Meng vervolgens de ingrediënten voor de saus goed samen. Ontpit de lomboks en snijd deze in ringetjes en de rawits in reepjes. Snijd de paprika's ook in repen en de sjalotten in ringen. Snijd de gember fijn en de ananas in blokjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Dan de saus toevoegen en het geheel zachtjes 60 minuten laten sudderen. Bak in een andere wok/wadjan de sjalotten glazig en voeg daar de paprika's, de lomboks en de rawtis toe en bak dit 2 minuten. Dit dan toevoegen aan het vlees samen met de gember en de ananas en het geheel nog 30 minuten zachtjes laten sudderen
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.