Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Moo Brio Wan
varkensvlees in een zoetzure saus
Ingrediënten:
250 gr hamlappen
olie om in te bakken
6 rode rawits
4 rode lomboks
1 groene paprika
1 rode paprika
3 sjalotten
6 cm gember
250 gr ananas

ingrediënten marinade:
4 eetl sojasaus
3 eetl Chinese rijstwijn
1 theel zout
1 eetl witte peper
4 cm gember

ingrediënten saus:
200 ml ananassap
100 ml tomatenketchup
2 eet rode-wijnazijn
2 eet suiker
400 ml runderbouillon (zie recept)

Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een saus en marineer hiermee het vlees voor tenminste 3 uur. Meng vervolgens de ingrediënten voor de saus goed samen. Ontpit de lomboks en snijd deze in ringetjes en de rawits in reepjes. Snijd de paprika's ook in repen en de sjalotten in ringen. Snijd de gember fijn en de ananas in blokjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Dan de saus toevoegen en het geheel zachtjes 60 minuten laten sudderen. Bak in een andere wok/wadjan de sjalotten glazig en voeg daar de paprika's, de lomboks en de rawtis toe en bak dit 2 minuten. Dit dan toevoegen aan het vlees samen met de gember en de ananas en het geheel nog 30 minuten zachtjes laten sudderen
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025396