Tumeh Ungket Sure
tonijn in pittige zurige saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr tonijn
8 rode uien
5 groene lomboks
2 eetl limoensap
3 salam blaadjes
2 ster vruchten (belimbing wuluh)
2 eetl zout
800 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
Bumbu:
1 theel ketumbar
1 theel anijs
1 theel peper
5 rode lomboks
20 stuks sunti
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
5 rode rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tonijn in stukken en bestrooi deze met het zout en limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de uien fijn, de lomboks in
stukken en de stervruchten in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de olie en fruit de uien, de groene lomboks en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de vis, de salam en het water toe en
laats dit zachtjes totdat de vis bijna gaar is. Dan de belimbing toevoegen en het geheel nog even zachtjes laten sudderen, serveer.