banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Tumeh Ungket Sure - tonijn in pittige zurige saus

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Tumeh Ungket Sure
tonijn in pittige zurige saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr tonijn
8 rode uien
5 groene lomboks
2 eetl limoensap
3 salam blaadjes
2 ster vruchten (belimbing wuluh)
2 eetl zout
800 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
1 theel ketumbar
1 theel anijs
1 theel peper
5 rode lomboks
20 stuks sunti
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
5 rode rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tonijn in stukken en bestrooi deze met het zout en limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de uien fijn, de lomboks in
stukken en de stervruchten in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de olie en fruit de uien, de groene lomboks en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de vis, de salam en het water toe en
laats dit zachtjes totdat de vis bijna gaar is. Dan de belimbing toevoegen en het geheel nog even zachtjes laten sudderen, serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39633563