zoeken
Recente reacties




Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.


Laatst gelezen
- Botok Kangkung Ikan Gabus Asin - gestoomde kangkung met gezouten vis
- Sambal bieslook
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
- Tahu gunting - tahu met pindasaus
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Kerak Telor - Betawi - gebakken gevulde omelet met kleefrijst
- Udang pepes - Gestoomde garnalen in bananenblad
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Sayur Pokcoy Bakso Ikan - pokcoy met visballetjes in bouillon
- Gaeng Karee Gai - gele kip kerrie
Tumeh Ungket Sure - tonijn in pittige zurige saus


Tumeh Ungket Sure
tonijn in pittige zurige saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr tonijn
8 rode uien
5 groene lomboks
2 eetl limoensap
3 salam blaadjes
2 ster vruchten (belimbing wuluh)
2 eetl zout
800 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
Bumbu:
1 theel ketumbar
1 theel anijs
1 theel peper
5 rode lomboks
20 stuks sunti
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
5 rode rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tonijn in stukken en bestrooi deze met het zout en limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de uien fijn, de lomboks in
stukken en de stervruchten in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de olie en fruit de uien, de groene lomboks en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de vis, de salam en het water toe en
laats dit zachtjes totdat de vis bijna gaar is. Dan de belimbing toevoegen en het geheel nog even zachtjes laten sudderen, serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.