Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tumeh Ungket Sure - tonijn in pittige zurige saus

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 

Tumeh Ungket Sure
tonijn in pittige zurige saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr tonijn
8 rode uien
5 groene lomboks
2 eetl limoensap
3 salam blaadjes
2 ster vruchten (belimbing wuluh)
2 eetl zout
800 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
1 theel ketumbar
1 theel anijs
1 theel peper
5 rode lomboks
20 stuks sunti
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
5 rode rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tonijn in stukken en bestrooi deze met het zout en limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de uien fijn, de lomboks in
stukken en de stervruchten in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de olie en fruit de uien, de groene lomboks en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de vis, de salam en het water toe en
laats dit zachtjes totdat de vis bijna gaar is. Dan de belimbing toevoegen en het geheel nog even zachtjes laten sudderen, serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 254 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252395