zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Goreng Petai Teri Tawar - gebakken ansjovis met petai bonen
- Kaeng neua penang - curry met rundvlees
- Ayam Betawi - Kip in kecapsaus
- Ayam Besengek
- Udang Paprika Kapri Manis - gebakken garnalen met paprika en peultjes
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Sai Oua - vleesballen
- Kuah Lakse Tongkol - tonijn in een romige kerriesaus
- Sayur Gori - gekruide gestoofde nangka met rundvlees
- Telur Gimbal - gebakken kruidige gecoate eieren
Tauco Udang Cabe Hijau - garnalen en groene peper met tauco saus


Tauco Udang Cabe Hijau
garnalen en groene peper met tauco saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
500 gr cabe besar hijau / anaheim pepers (milde chili pepers)
100 gr leunca
1 sereh/citroengras
2 salam blad
2 eetl tauco
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1 tomaat
250 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Snijd de pepers in schuine reepjes en de tomaat in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de salam blaadjes voor 4 minuten. Voeg dan de pepers en de leunca toe en bak de pepers zacht. Dan de tauco, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg de tomaat toe, meng goed en kook nog voor 30 seconden. Vervolgens de garnalen toevoegen en kook totdat de garnalen roze worden. Serveer.
garnalen en groene peper met tauco saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
500 gr cabe besar hijau / anaheim pepers (milde chili pepers)
100 gr leunca
1 sereh/citroengras
2 salam blad
2 eetl tauco
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1 tomaat
250 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Snijd de pepers in schuine reepjes en de tomaat in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de salam blaadjes voor 4 minuten. Voeg dan de pepers en de leunca toe en bak de pepers zacht. Dan de tauco, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg de tomaat toe, meng goed en kook nog voor 30 seconden. Vervolgens de garnalen toevoegen en kook totdat de garnalen roze worden. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.