garnalen en groene peper met tauco saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
500 gr cabe besar hijau / anaheim pepers (milde chili pepers)
100 gr leunca
1 sereh/citroengras
2 salam blad
2 eetl tauco
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1 tomaat
250 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Snijd de pepers in schuine reepjes en de tomaat in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de salam blaadjes voor 4 minuten. Voeg dan de pepers en de leunca toe en bak de pepers zacht. Dan de tauco, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg de tomaat toe, meng goed en kook nog voor 30 seconden. Vervolgens de garnalen toevoegen en kook totdat de garnalen roze worden. Serveer.