pittige garnalen met honing
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 garnalen
1 eetl limoensap
2 jeruk purut blaadjes
1 cm jahe
1 theel worvestersaus
1 eetl oestersaus
2 eetl honing
2 eetl water
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 rode rawits
1 kemiri noot
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Wrijf de garnalen in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen halfgaar en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de jeruk purut voor 3 minuten.
Voeg dan de worchestersaus, de oestersaus en het water toe en meng goed. Dan de garnalen en de honing toevoegen en bak het verder gaar. Serveer.