gebakken garnalen met groene peper en petai bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr udang jerbung / banana shrimp / gamba's of tijgergarnalen
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
400 gr groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 tomaat
4 eetl taoco
3 cm lengkuas/laos
3 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
4 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
25 petai/peteh bonen
100 ml water
5 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de keriting in dunne plakjes en ringen. Snijd de tomaat in blokjes en halveer de petai bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de keriting, de tomaat, de taoco, de laos, de jahe, de serai en de salam toe en meng alles goed.
Vervolgens de garnalen toevoegen en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het zout, de palmsuiker, de petai bonen en het water toevoegen en bak het geheel gaar. Serveer.