banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 6 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Udang Cah Taoco Petai - gebakken garnalen met groene peper en petai bonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Udang Cah Taoco Petai
gebakken garnalen met groene peper en petai bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr udang jerbung / banana shrimp / gamba's of tijgergarnalen
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
400 gr groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 tomaat
4 eetl taoco
3 cm lengkuas/laos
3 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
4 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
25 petai/peteh bonen
100 ml water
5 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de keriting in dunne plakjes en ringen. Snijd de tomaat in blokjes en halveer de petai bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de keriting, de tomaat, de taoco, de laos, de jahe, de serai en de salam toe en meng alles goed.
Vervolgens de garnalen toevoegen en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het zout, de palmsuiker, de petai bonen en het water toevoegen en bak het geheel gaar. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 421 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39096379