Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Udang Bumbu Kemangi - gebakken garnalen gekruid met kemangi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Bumbu Kemangi
gebakken garnalen gekruid met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
1/2 theel zout
1 theel limoen, sap
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
25 gr kemangi
150 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de garnalen in met het zout en het limoensap en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak todat deze van kleur veranderen.
Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en meng goed en kook totdat de saus indikt. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 162 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030263