gebakken garnalen gekruid met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
1/2 theel zout
1 theel limoen, sap
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
25 gr kemangi
150 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de garnalen in met het zout en het limoensap en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak todat deze van kleur veranderen.
Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en meng goed en kook totdat de saus indikt. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.