Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sateh kambing 2 - Saté van geitenvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sateh kambing 2
Saté van geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr geitenvlees
satéstokjes

Bahan-bahan marinade:
4 teentjes knoflook
5 eetl. ketjap manis

Bahan-bahan ketjapsaus:
6 rawits,
2 teentje knoflook
25 gr ongezouten pinda's
1 theel, petis udang
3 eetl. gesmolten gula jawa
1 eetl. olie
zout
5 eetl. ketjap manis
1 limoen (sap)

Taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de knoflook fijn en meng dit met de ketjap. Marineer het vlees voor 2 uur met deze marinade. Rijg dan het vlees aan de stokjes en rooster deze rondom bruin en gaar boven een houtkoolvuurtjes. Besprenkel regelmatig met de marinade Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een papje en giet de saus over de satés en bestrooi met bawang goreng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 173 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935286