Saté van geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr geitenvlees
satéstokjes
Bahan-bahan marinade:
4 teentjes knoflook
5 eetl. ketjap manis
Bahan-bahan ketjapsaus:
6 rawits,
2 teentje knoflook
25 gr ongezouten pinda's
1 theel, petis udang
3 eetl. gesmolten gula jawa
1 eetl. olie
zout
5 eetl. ketjap manis
1 limoen (sap)
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de knoflook fijn en meng dit met de ketjap. Marineer het vlees voor 2 uur met deze marinade. Rijg dan het vlees aan de stokjes en rooster deze rondom bruin en gaar boven een houtkoolvuurtjes. Besprenkel regelmatig met de marinade Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een papje en giet de saus over de satés en bestrooi met bawang goreng.
ingrediënten:
300 gr geitenvlees
satéstokjes
Bahan-bahan marinade:
4 teentjes knoflook
5 eetl. ketjap manis
Bahan-bahan ketjapsaus:
6 rawits,
2 teentje knoflook
25 gr ongezouten pinda's
1 theel, petis udang
3 eetl. gesmolten gula jawa
1 eetl. olie
zout
5 eetl. ketjap manis
1 limoen (sap)
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de knoflook fijn en meng dit met de ketjap. Marineer het vlees voor 2 uur met deze marinade. Rijg dan het vlees aan de stokjes en rooster deze rondom bruin en gaar boven een houtkoolvuurtjes. Besprenkel regelmatig met de marinade Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een papje en giet de saus over de satés en bestrooi met bawang goreng.