zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Kentang Petai - gebakken aardappelen met petai/peteh bonen
- Krengsengan 2 - pittig lamsvlees
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Sambal Pelecing
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Bistik Jawa - Biefstuk met saus
- Pantolo tandua kayu - krabbetjes met cassaveblad en prei
- Ayam Putih
- Sambal Goreng Pedas - pittig gebakken boontjes
- Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval
Pepes katak - Kikkerbillen in een pakketje


Pepes katak
Kikkerbillen in een pakketje
Kikkerbillen in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g kikkerbillen
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1/2 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
8 rawits
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fileer het vlees en verwijder de botjes. Meng het vlees met de boemboe en het zout en verdeel het mengsel op 4 stukken bananenblad. Zet de uiteinden vast met de prikkers en rooster het langzaam in 8 minuten boven een houtskoolvuurtje gaar. Het bananenblad mag wel bruin maar niet zwart worden.
ingrediënten:
500 g kikkerbillen
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1/2 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
8 rawits
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fileer het vlees en verwijder de botjes. Meng het vlees met de boemboe en het zout en verdeel het mengsel op 4 stukken bananenblad. Zet de uiteinden vast met de prikkers en rooster het langzaam in 8 minuten boven een houtskoolvuurtje gaar. Het bananenblad mag wel bruin maar niet zwart worden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.