logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bakwan Taoge
gebakken tauge/garnalen koekjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr bloem
1/4 theel baking soda
1/2 theel zout
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1 ei
150 ml santen cair (dunne kokosmelk)
250 gr tauge
250 gr garnalen
2 lente uitjes
2 stengels bleekselderij
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook, de lenteui en de bleekselderij zeer fijn. Hak 250 gr garnalen zeer fijn. Klop het ei op. Meng de bloem, de baking soda, het zout, de knoflook de peper en het ei. Meng hierdoor de santen tot een glad beslag. Voeg dan de tauge, de gehakte garnalen, de lenteui en de bleekselderij toe.
Verhit in een wok/wadjan de olie. Neem een ronde juslepel en verhit deze in de olie. Vul de lepel met het beslag en leg daar 2 garnalen op. Leg de lepel weer terug in de olie en als de bakwan wat stevig is geworden, laar her uit de lepel glijden en bak het vervolgens goudbruin. Laat de bakwan uitlekken op keukenpapier en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 163 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180515