Bakwan Taoge
gebakken tauge/garnalen koekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr bloem
1/4 theel baking soda
1/2 theel zout
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1 ei
150 ml santen cair (dunne kokosmelk)
250 gr tauge
250 gr garnalen
2 lente uitjes
2 stengels bleekselderij
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook, de lenteui en de bleekselderij zeer fijn. Hak 250 gr garnalen zeer fijn. Klop het ei op. Meng de bloem, de baking soda, het zout, de knoflook de peper en het ei. Meng hierdoor de santen tot een glad beslag. Voeg dan de tauge, de gehakte garnalen, de lenteui en de bleekselderij toe.
Verhit in een wok/wadjan de olie. Neem een ronde juslepel en verhit deze in de olie. Vul de lepel met het beslag en leg daar 2 garnalen op. Leg de lepel weer terug in de olie en als de bakwan wat stevig is geworden, laar her uit de lepel glijden en bak het vervolgens goudbruin. Laat de bakwan uitlekken op keukenpapier en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terong Balado Ebi - pittig gebakken aubergine met ebi
- Tumis Kangkung Bumbu Kemiri - pittige roerbak van kangkung met kemiri
- Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
- Sambal Goreng Ati Ayam - kippelevertjes met petehbonen
- Krengsengan Tulang Iga Sapi - spareribs in pittige saus
- Sambal Pelam - Sambal van mango
- rundvlees met bamboescheuten
- Omelet Bayam Kentang - omelet met spinazie en aardappel
- Juhut Na Ditutung - pittig gekruide sate
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...