banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Capcay Goreng Lada Hitam - tjap tjoy met zwarte peper
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Capcay Goreng Lada Hitam
tjap tjoy met zwarte peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippendij filet
3 teentjs knoflook
1 sjalot
2 wortelen
100 gr groene kool
100 gr champignons
100 gr bloemkool roosjes
5 caisim/choisam stengels
100 gr witte kool
2 jamur kuping (of oesterzwam)
2 eetl oestersaus
`1 eetl kecap asin
2 theel saus tomat / ketchup
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 theel zwarte peper
1 theel sesamolie
2 lenteui
500 ml water
1 eetl maizena opgelost in 2 eetl water
2 eetl olie
 
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de sjalot in reepjes, de wortelen in schuine plakjes, de kolen in stukjes, de caisim en de lenteui in stukjes. Snijd de paddestoelen in dikke plakjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot en de knoflook voor 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak deze totdat het verkleurd. Voeg dan de wortelen, beide kolen, champignons, bloemkool, casim en de jamur kuping toe en bak dit zacht.
Vervolgens de oestersaus, de kecap, de saus tomat, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg de maizena toe en laat de saus indikken. Schep de sesamolie en de lenteui erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39069297