logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Capcay Goreng Lada Hitam
tjap tjoy met zwarte peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippendij filet
3 teentjs knoflook
1 sjalot
2 wortelen
100 gr groene kool
100 gr champignons
100 gr bloemkool roosjes
5 caisim/choisam stengels
100 gr witte kool
2 jamur kuping (of oesterzwam)
2 eetl oestersaus
`1 eetl kecap asin
2 theel saus tomat / ketchup
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 theel zwarte peper
1 theel sesamolie
2 lenteui
500 ml water
1 eetl maizena opgelost in 2 eetl water
2 eetl olie
 
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de sjalot in reepjes, de wortelen in schuine plakjes, de kolen in stukjes, de caisim en de lenteui in stukjes. Snijd de paddestoelen in dikke plakjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot en de knoflook voor 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak deze totdat het verkleurd. Voeg dan de wortelen, beide kolen, champignons, bloemkool, casim en de jamur kuping toe en bak dit zacht.
Vervolgens de oestersaus, de kecap, de saus tomat, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg de maizena toe en laat de saus indikken. Schep de sesamolie en de lenteui erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420394