Kangkung Tumis Sambal Petai
pittige roerbak van kangkung met peteh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr kangkung
20 gr cumi asin (gezouten inktvis)
24 peteh bonen
1 theel zout
1 theel palmsuiker
250 ml water
2 theel asamwater
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
10 rode lomboks
3 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de cumi asin in warm water en snijd het daarna in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de cumi en de peteh toe en bak voor 2 minuten. Dan de kangkung toevoegen en bak deze zacht. Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Kembung Rica-Rica - makreel in zoetzure saus
- Sambal Goreng Ati Ayam - kippelevertjes met petehbonen
- Nasi Goreng Peteh - gebakken rijst met peteh
- Plecing Bayam - Spinazie met een pittige tomatensaus
- Daging Masak Hitam Jambi - rundvlees in donkere saus uit Jambi
- Sayur menir - Sajoer van spinazie met rijst
- Mangut ikan - vis in gele kokosmelksaus
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Gulai Asin - gestoofde vis in pittige kokosmelksaus
- Ikan Duduh
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...