Tumis Buncis Tahu
roerbak van sperziebonen met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr sperziebonen
2 wortelen
1 tahu
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 theel kecap asin
1 theel oestersaus
50 ml water
1/2 theel peper
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes van 2x2cm. Verhit in een pan olie en bak de tahu goudbruin en zet apart.
Snijd de boontjes in stukjes van 2 cm, de wortelen in dunne plakjes en de keriting in dunne ringen. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan wat olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de keriting voor 4 minuten. Voeg dan de bonen, de wortel en de tahu toe en meng goed.
Voeg dan het water, de kecap, de oestersaus en de peper toe en kook het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Kecap Bawang Putih - rundvlees in een kecap-knoflooksaus
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Sayur bening - Sajoer van Indische spinazie en maïs
- Kecapsaus 5
- Rendang sapi - Rundvlees in kokosmelksaus
- Yang Rou Chuan’r - 羊肉串儿 - sate van lamsvlees
- Sambal goreng hati ayam - gebakken kippenlevertjes
- Gulai Bebek - gestoofde eend in kruidige saus
- Ayam paniki - een wat hete kip
- Telor bumbu bali
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...