logo

Recente Reacties

Aduk-Aduk Tegal
pittige gebakken tempe met ei

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempe (350 gr)
25 petai/peteh bonen
250 gr kwarteleitjes
4 sjalotjes
3 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
3 salam blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
water
olie

Haluskan:
bumbu:
25 rode lomboks
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 teentjes knoflook
4 cm jahe
5 cm kencur
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine blokjes en stoom deze voor 10 minuten en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Halveer de petai bonen.
Verhit in een pan water en kook de eitjes hard. Pel deze daarna en zet apart.
Verhit in een pan olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe samen met de salam, de laos en de serai en bak dit voor 4 minuten.
Dan het zout, de palmsuiker en water toevoegen en breng al roerend aan de kook. Dan de tempe en de eitjes toevoegen en laat de saus indikken. Dan de kecap en de petai toevoegen en bak totdat de petai gaar is geworden. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 175 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42997805