banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Aduk-Aduk Tegal - pittige gebakken tempe met ei
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Aduk-Aduk Tegal
pittige gebakken tempe met ei

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempe (350 gr)
25 petai/peteh bonen
250 gr kwarteleitjes
4 sjalotjes
3 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
3 salam blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
water
olie

Haluskan:
bumbu:
25 rode lomboks
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 teentjes knoflook
4 cm jahe
5 cm kencur
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine blokjes en stoom deze voor 10 minuten en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Halveer de petai bonen.
Verhit in een pan water en kook de eitjes hard. Pel deze daarna en zet apart.
Verhit in een pan olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe samen met de salam, de laos en de serai en bak dit voor 4 minuten.
Dan het zout, de palmsuiker en water toevoegen en breng al roerend aan de kook. Dan de tempe en de eitjes toevoegen en laat de saus indikken. Dan de kecap en de petai toevoegen en bak totdat de petai gaar is geworden. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 295 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38065811