Ase Tahu Cabe Hejo
gebakken tahu met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu
3 cm lengkuas/laos
1 eetl kecap manis
10 groene lomboks
100 gr soun, geweekt in water
1 theel zout
50 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1/2 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokken en de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de tahu bruin en zet apart. Verhit 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de laos. Voeg dan de tahu, de kecap, zout en het water toe en meng goed.
Dan de lomboks en de soun toevoegen en bak alles nog even door en totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate ayam madura - kipsate geroosterd in pittige pindasaus
- Tahu goreng telor - tahoe gebakken in ei
- Ansjovis bouillon 2 - met zeewier
- Lodeh Tempe Tahu - in kokosmelk gestoofde groenten met tempe en tahu
- Boo Ja - gevulde krab
- Nasi Bakar Jamur - gebakken rijst met paddenstoelen en kip
- Tumis Buncis Lada Hitam - roerbak van sperziebonen met zwarte peper
- Thais rundvlees met steranijs
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...