pittige roerbak van kangkung met rebon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes kangkung
100 gr tauge
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm lengkuas/laos
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 salam blad
2 eetl rebon, geweekt
1 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
50 ml water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kangkung in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes/ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de laos, de lomboks en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de rebon toe en meng goed.
Dan de kangkung, de tauge, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Voeg dan het water toe en bak het geheel verder gaar. Serveer.