tempé in zoet-zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr. tempé
20 gr kokoscreme (santen)
2 eetl gesnipperde sjalotten
3 teentjes knoflook, gesnipper
1/2 theel peper
1/3 theel nootmuskaat
1 theel gula jawa
1 eetl asem
1 eetl ketjap manis
250 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempé in plakjes (5x5cm). Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de peper en de nootmuskaat fijn tot een boemboe.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan het water toe samen met de kokoscreme, de asem, de ketjap en de gula jawa. Laat alles even koken en voeg dan de tempé bij. Het geheel nog 15 minuten laten sudderen
ingrediënten:
150 gr. tempé
20 gr kokoscreme (santen)
2 eetl gesnipperde sjalotten
3 teentjes knoflook, gesnipper
1/2 theel peper
1/3 theel nootmuskaat
1 theel gula jawa
1 eetl asem
1 eetl ketjap manis
250 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempé in plakjes (5x5cm). Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de peper en de nootmuskaat fijn tot een boemboe.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan het water toe samen met de kokoscreme, de asem, de ketjap en de gula jawa. Laat alles even koken en voeg dan de tempé bij. Het geheel nog 15 minuten laten sudderen