logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Asem Manis Tempeh
tempé in zoet-zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr. tempé
20 gr kokoscreme (santen)
2 eetl gesnipperde sjalotten
3 teentjes knoflook, gesnipper
1/2 theel peper
1/3 theel nootmuskaat
1 theel gula jawa
1 eetl asem
1 eetl ketjap manis
250 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempé in plakjes (5x5cm). Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de peper en de nootmuskaat fijn tot een boemboe.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan het water toe samen met de kokoscreme, de asem, de ketjap en de gula jawa. Laat alles even koken en voeg dan de tempé bij. Het geheel nog 15 minuten laten sudderen

Add comment

Submit

who is online

We have 65 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392211