Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Kimchi 김치 - gefermenteerde kool

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kimchi 김치
gefermenteerde kool

Ingrediënten:
500 gr Chinese kool
2-3 eetl rode peper vlokken
5 teentjes knoflook
4 cm jahe
4 bosuitjes
2 eetl vissaus
1/2 ui
1/2 appel
1/2 nashi peer
zeezout
water
 
Bereiding:
Snijd de kool in stukken. Los 2 eetl zeerzout op in water en giet dit over de kool en laat het 4 uur intrekken. Spoel daarna de kool af. Hak de knoflook en de jahe fijn, snijd de bosuitjes in stukjes. Wrijf of maal de ui, de appel en de peer samen met 225 ml water fijn tot een smeuïge massa.
Meng de rode peper vlokken met wat water tot een sambal en meng dit met de kool. Voeg de knoflook, de jahe, de bosuitjes, de vissaus en de appel/peer massa toe en meng alles goed en gelijkmatig door elkaar.
Schep alles over in een wekfles en druk de kimchi aan en laat het vrijkomende vocht in de fles. Laat het geheel op kamentereratuur tenminste 24 uur fermenteren. 1 maand houdbaar in de koelkast.

Je kan de smaak variëren met meer of minder rode peper vlokken en hoeveelheid appel/peer
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920386