Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Kimchi 김치 - gefermenteerde kool

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kimchi 김치
gefermenteerde kool

Ingrediënten:
500 gr Chinese kool
2-3 eetl rode peper vlokken
5 teentjes knoflook
4 cm jahe
4 bosuitjes
2 eetl vissaus
1/2 ui
1/2 appel
1/2 nashi peer
zeezout
water
 
Bereiding:
Snijd de kool in stukken. Los 2 eetl zeerzout op in water en giet dit over de kool en laat het 4 uur intrekken. Spoel daarna de kool af. Hak de knoflook en de jahe fijn, snijd de bosuitjes in stukjes. Wrijf of maal de ui, de appel en de peer samen met 225 ml water fijn tot een smeuïge massa.
Meng de rode peper vlokken met wat water tot een sambal en meng dit met de kool. Voeg de knoflook, de jahe, de bosuitjes, de vissaus en de appel/peer massa toe en meng alles goed en gelijkmatig door elkaar.
Schep alles over in een wekfles en druk de kimchi aan en laat het vrijkomende vocht in de fles. Laat het geheel op kamentereratuur tenminste 24 uur fermenteren. 1 maand houdbaar in de koelkast.

Je kan de smaak variëren met meer of minder rode peper vlokken en hoeveelheid appel/peer
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41184390