zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Tom Ga Kai - Kippensoep met mango
- Aduk-Aduk Tegal - pittige gebakken tempe met ei
- Ikan Belado
- Balado Tempe Kunyit - pittig gekruide en geurige tempe
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Gudeg Yogya - Nangka in kokossaus
- Sambal Goreng Kol Jagung - gehakt met kool en mais
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Sateh kendari - sate van rundvlees
- Sambal Goreng Taoco - kwarteleitjes in groene pepersaus met tauco
Kimchi 김치 - gefermenteerde kool


Kimchi 김치
gefermenteerde kool
Ingrediënten:
500 gr Chinese kool
2-3 eetl rode peper vlokken
5 teentjes knoflook
4 cm jahe
4 bosuitjes
2 eetl vissaus
1/2 ui
1/2 appel
1/2 nashi peer
zeezout
water
Bereiding:
Snijd de kool in stukken. Los 2 eetl zeerzout op in water en giet dit over de kool en laat het 4 uur intrekken. Spoel daarna de kool af. Hak de knoflook en de jahe fijn, snijd de bosuitjes in stukjes. Wrijf of maal de ui, de appel en de peer samen met 225 ml water fijn tot een smeuïge massa.
Meng de rode peper vlokken met wat water tot een sambal en meng dit met de kool. Voeg de knoflook, de jahe, de bosuitjes, de vissaus en de appel/peer massa toe en meng alles goed en gelijkmatig door elkaar.
Schep alles over in een wekfles en druk de kimchi aan en laat het vrijkomende vocht in de fles. Laat het geheel op kamentereratuur tenminste 24 uur fermenteren. 1 maand houdbaar in de koelkast.
Je kan de smaak variëren met meer of minder rode peper vlokken en hoeveelheid appel/peer
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.