zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Onde-onde
- Frikadel Goreng- gehaktballetjes
- Sate Lilit Sampi - balinese sate van rundergehakt
- Gulai Telor Bebek - gepocheerde eieren in saus
- Bandeng Bumbu Cabai Rawit - gebakken vis in pittige saus
- Malbi - Gestoofd geitenvlees
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- Khao Mok Kai - kipbyriani
- Dadar jawa pedis betul - Javaanse omelet
- Sambal Lado Hijau 1 - Sambal van groene lomboks
Pad Thai 2 - Roergebakken thaise mie


Pad Thai 2
Roergebakken thaise mie
Roergebakken thaise mie
ingrediënten
250 gr Thaise rijstmie
3 eetl olie
5 teentjes knoflook, fijngehakt
4 eetls gedroogde garnalen
4 eetl vissaus (Nam Pla)
60 gr gula jawa (palmsuiker)
2 eetl asem
1 eetl paprikapoeder
75 gr gebakken tofu
2 eetl koolraap
1 losgeklopt ei
4 eetl fijngeknipte bieslook
60 gr geroosterde pinda's
100 gr taugé
1 limoen
Bereiding:
Week de rijstmie voor 30 minuten in koud water en laat het dan uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie em fruit hierin de garnalen en de knoflook. Voeg dan de mie toe en bak dit totdat de mie doorzichtig is geworden.
Voeg vervolgens de gula jawa, de asem, de vissaus en het paprikapoeder toe en bak dit kort op. Dan de tahu, de koolraap en het ei toevoegen en alles goed roeren. Bak dit totdat het ei gestold is en al het vocht is verdampt. Dan de bieslook, de taugé en de pinda's er door heen mengen en nog even laten bakken.
Garneer het gerecht met limoenpartjes
250 gr Thaise rijstmie
3 eetl olie
5 teentjes knoflook, fijngehakt
4 eetls gedroogde garnalen
4 eetl vissaus (Nam Pla)
60 gr gula jawa (palmsuiker)
2 eetl asem
1 eetl paprikapoeder
75 gr gebakken tofu
2 eetl koolraap
1 losgeklopt ei
4 eetl fijngeknipte bieslook
60 gr geroosterde pinda's
100 gr taugé
1 limoen
Bereiding:
Week de rijstmie voor 30 minuten in koud water en laat het dan uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie em fruit hierin de garnalen en de knoflook. Voeg dan de mie toe en bak dit totdat de mie doorzichtig is geworden.
Voeg vervolgens de gula jawa, de asem, de vissaus en het paprikapoeder toe en bak dit kort op. Dan de tahu, de koolraap en het ei toevoegen en alles goed roeren. Bak dit totdat het ei gestold is en al het vocht is verdampt. Dan de bieslook, de taugé en de pinda's er door heen mengen en nog even laten bakken.
Garneer het gerecht met limoenpartjes
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.