gebakken thaise mie
Benodigdheden:
250 gr rijstmie
3 eetl olie
5 teentjes knoflook
4 eetl gedroogde garnalen
4 eetl vissaus (Nam Pla)
65 gr suiker
2 eetl asem
1 eetl paprikapoeder
100 gr tofu
1 eetl koolraap in kleine stukjes
1 ei
4 eetl bieslook
70 gr pinda's
75 gr taugé
garnering:
1 limoen
Bereiding:
Snijd de knoflook en de bieslook fijn. Snijd de tahoe/tofu fijn en bak deze krokant in olie. Klop het ei op en wrijf of maal de pinda's fijn. Week de mie voor 30 minuten in water totdat het zacht is. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de knoflook samen met de gedroogde garnalen. Dan de mie toevoegen en meebakken. Vervolgens de nampla, de suiker, de asem en de paparikapoeder toevoegen en nog 2 minuten bakken. Vervolgens de tahu, de koolraap en het ei toevoegen en laat het geheel bakken totdat het ei gestold is en al het vocht is verdampt. Dan de pinda's, de tauge en de bieslook er door heen roeren en serveer het geheel met in partjes gesneden limoen.
250 gr rijstmie
3 eetl olie
5 teentjes knoflook
4 eetl gedroogde garnalen
4 eetl vissaus (Nam Pla)
65 gr suiker
2 eetl asem
1 eetl paprikapoeder
100 gr tofu
1 eetl koolraap in kleine stukjes
1 ei
4 eetl bieslook
70 gr pinda's
75 gr taugé
garnering:
1 limoen
Bereiding:
Snijd de knoflook en de bieslook fijn. Snijd de tahoe/tofu fijn en bak deze krokant in olie. Klop het ei op en wrijf of maal de pinda's fijn. Week de mie voor 30 minuten in water totdat het zacht is. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de knoflook samen met de gedroogde garnalen. Dan de mie toevoegen en meebakken. Vervolgens de nampla, de suiker, de asem en de paparikapoeder toevoegen en nog 2 minuten bakken. Vervolgens de tahu, de koolraap en het ei toevoegen en laat het geheel bakken totdat het ei gestold is en al het vocht is verdampt. Dan de pinda's, de tauge en de bieslook er door heen roeren en serveer het geheel met in partjes gesneden limoen.