banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Pad Thai - gebakken thaise mie

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Pad Thai
gebakken thaise mie
Benodigdheden:
250 gr rijstmie
3 eetl olie
5 teentjes knoflook
4 eetl gedroogde garnalen
4 eetl vissaus (Nam Pla)
65 gr suiker
2 eetl asem
1 eetl paprikapoeder
100 gr tofu
1 eetl koolraap in kleine stukjes
1 ei
4 eetl bieslook
70 gr pinda's
75 gr taugé

garnering:
1 limoen

Bereiding:
Snijd de knoflook en de bieslook fijn. Snijd de tahoe/tofu fijn en bak deze krokant in olie. Klop het ei op en wrijf of maal de pinda's fijn. Week de mie voor 30 minuten in water totdat het zacht is. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de knoflook samen met de gedroogde garnalen. Dan de mie toevoegen en meebakken. Vervolgens de nampla, de suiker, de asem en de paparikapoeder toevoegen en nog 2 minuten bakken. Vervolgens de tahu, de koolraap en het ei toevoegen en laat het geheel bakken totdat het ei gestold is en al het vocht is verdampt. Dan de pinda's, de tauge en de bieslook er door heen roeren en serveer het geheel met in partjes gesneden limoen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 246 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39828154