zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ma Hur - gevulde sinaasappel
- Krengsengan Sandung Lamur - gekruid gestoofd rundvlees
- Perkedel Daging Kentang - Aardappelkoekjes met rundvlees
- Cager telur - gefrituurde eieren
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Gaeng Ped Gai - gekruide kip
- Pak Boong Fai Daeng - geroekbakte water spinazie (kangkung)
- Empal pedis - droogggebakken vlees
Biefstuksalade


Biefstuksalade
Benodigdheden:
2 eetl olie
200 gr biefstuk
2 teentje knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
1 bosje lente-ui
1 rode lombok
100 gr taugé
4 eetl stukjes ananas
1/2 courgette
1 limoen (sap)
1 takje koriander
zout en peper naar smaak
garnering:
4 blaadjes ijsbergsla
2 tomaten
1 limoen
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes, snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Snijd de lente-ui en de lombok in ringetjes. Snijd de courgette in dunne reepjes, de tomaten in partjes en de limoen in plakjes. Snijd de korianderblaadjes fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak snel de biefstuk, met de knoflook en de gember. Dan de courgette, de taugé, de ananas, de lente-ui en de lombok toevoegen en dit nog 1 minuut meebaken. Vervolgens de koriander, het zout en peper en het limoensap toevoegen en nog 1 minuut bakken. Serveer het op een bedje van slablaadjes en garneer het met de tomaten en de limoen.
Benodigdheden:
2 eetl olie
200 gr biefstuk
2 teentje knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
1 bosje lente-ui
1 rode lombok
100 gr taugé
4 eetl stukjes ananas
1/2 courgette
1 limoen (sap)
1 takje koriander
zout en peper naar smaak
garnering:
4 blaadjes ijsbergsla
2 tomaten
1 limoen
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes, snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Snijd de lente-ui en de lombok in ringetjes. Snijd de courgette in dunne reepjes, de tomaten in partjes en de limoen in plakjes. Snijd de korianderblaadjes fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak snel de biefstuk, met de knoflook en de gember. Dan de courgette, de taugé, de ananas, de lente-ui en de lombok toevoegen en dit nog 1 minuut meebaken. Vervolgens de koriander, het zout en peper en het limoensap toevoegen en nog 1 minuut bakken. Serveer het op een bedje van slablaadjes en garneer het met de tomaten en de limoen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.