zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- kerrierijst met ei
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Sambal trasi - Sambal met trasi
- Rawon Bebek - donkere vleessoep met eend
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
- Filipijnse nasi goreng
- Kai Look Kui - pittige eieren
- Gai Haw Bai Toey - gebakken kip in pandanusbladeren
- Ayam Opor Parahyangan - Kipfilet met kruidige kokosmelksaus
- Dodol Kacang
Chinese kool met pittige frisse saus - 酸辣白菜


Chinese kool met pittige frisse saus - 酸辣白菜
Ingrediënten:
450 gr Chinese kool
5 teentjes knoflook
7 gedroogde lomboks (of anders verse)
1 lente-ui
1 eetl olie
Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel donkere soja saus
1 eetl tapioca bloem
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 eetl water
Bereiding:
Snijd de kool in gelijk stukjes en dikten. Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui fijn. Snijd de lomboks in stukken. Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar.
Verhit een wok op hoog vuur totdat het begint te walmen. Voeg dan de olie, de knoflook en de lomboks toe en bak kort.
Dan de kool toevoegen en roerbak totdat deze zacht begint te worden. Dan de saus toevoegen en meng goed. Meng dan de lente-ui erdoor en roer totdat de saus indikt. Serveer.
Ingrediënten:
450 gr Chinese kool
5 teentjes knoflook
7 gedroogde lomboks (of anders verse)
1 lente-ui
1 eetl olie
Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel donkere soja saus
1 eetl tapioca bloem
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 eetl water
Bereiding:
Snijd de kool in gelijk stukjes en dikten. Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui fijn. Snijd de lomboks in stukken. Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar.
Verhit een wok op hoog vuur totdat het begint te walmen. Voeg dan de olie, de knoflook en de lomboks toe en bak kort.
Dan de kool toevoegen en roerbak totdat deze zacht begint te worden. Dan de saus toevoegen en meng goed. Meng dan de lente-ui erdoor en roer totdat de saus indikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.