Chinese kool met pittige frisse saus - 酸辣白菜
Ingrediënten:
450 gr Chinese kool
5 teentjes knoflook
7 gedroogde lomboks (of anders verse)
1 lente-ui
1 eetl olie
Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel donkere soja saus
1 eetl tapioca bloem
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 eetl water
Bereiding:
Snijd de kool in gelijk stukjes en dikten. Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui fijn. Snijd de lomboks in stukken. Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar.
Verhit een wok op hoog vuur totdat het begint te walmen. Voeg dan de olie, de knoflook en de lomboks toe en bak kort.
Dan de kool toevoegen en roerbak totdat deze zacht begint te worden. Dan de saus toevoegen en meng goed. Meng dan de lente-ui erdoor en roer totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cuciwis Tabur Telur - gekruide groene kool met ei
- Risolles 3
- Ayam Cincane 2 - kip met groene tomaten
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Sambal Goreng Labu Siam - chayote in een pittige saus
- Bulanglang - stoofpotje van groenten met tahu
- Ikan Kuah - Vissoep
- Sambal goreng kentang kering
- Cah Udang Cabai - gebakken garnalen in chilisaus
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...