Chinese kool met pittige frisse saus - 酸辣白菜
Ingrediënten:
450 gr Chinese kool
5 teentjes knoflook
7 gedroogde lomboks (of anders verse)
1 lente-ui
1 eetl olie
Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel donkere soja saus
1 eetl tapioca bloem
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 eetl water
Bereiding:
Snijd de kool in gelijk stukjes en dikten. Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui fijn. Snijd de lomboks in stukken. Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar.
Verhit een wok op hoog vuur totdat het begint te walmen. Voeg dan de olie, de knoflook en de lomboks toe en bak kort.
Dan de kool toevoegen en roerbak totdat deze zacht begint te worden. Dan de saus toevoegen en meng goed. Meng dan de lente-ui erdoor en roer totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Ikan Nila Jagung - tilapia met mais in saus
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Soun Goreng (Semarang) - gebakken soun met groente en vlees
- Tod Man Pla - Thaise viskoekjes
- Wu Xiang Fen - 五香粉 - vijfkruiden poeder
- Kolak - fruit in kokosmelk
- Nasi Kabsa - gekruide rijst met kip
- Pad Pat Hoy - gebakken schelpdieren in pittige saus
- Sate Maranggi - rundvlees sate met sambal oncom
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!