logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Liang Mian - 凉面
koude mie met een Sichuan dressing

Ingrediënten:
2 teentjes knoflook
1 theel Sichuan poeper
1 steranijs
4 eetl heet water
1 kippendij
100 gr mie
1 theel sesamolie
water

ingrediënten dressing:
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel zout
2 eetl chilli olie
1/4 theel Sichuan peper olie

ingrediënten garnering:
150 gr komkommer
1 lente-ui
2 rode lomboks
1 eetl pinda's
koriander

Bereiding:
Hak de knoflook fijn en meng dit met de Sichuan peper, de steranijs en het water en laat dit intrekken. Stoom de kip in 20 minuten gaar enb zet apart.
Verhit in een pan het water en kook de mie al dente. Giet af en spoel met koud water en laat het uitlekken. Schep het in een schaal en meng de sesam olie erdoor.
Versnipper de kip. snijd de komkommer juliene, de lente-ui fijn en de lomboks in dunne reepjes. Meng dit met de mie. Schep de peper, de knoflook en de steranijs uit het water en giet het water over de mie.
Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en meng dit met de mie. Hak de koriander grof en strooi dit met de pinda's over de mie en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 35 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154638