zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sue Rong Hai - gemarineerd gegrild rundvlees met een pittige saus
- Daging Masak Sambal - gestoofd rundvlees in pittige saus
- Gaeng Karee Gai - gele kip kerrie
- Daging Masak Rempah - rundvlees in een pittige saus
- Semur Telur Puyuh Tahu - eieren met tahu in gekruide saus
- Daging Masak Rebung - rundergehakt met bamboescheuten en tahu
- Daging Masak Pandan - rundvlees gestoofd met pandanblad
- Gado-gado 1 - Groenten met pindasaus (Padang)
- Daging Masak Lengkuas - gebakken rundvlees met geraspte laos
- Daging Masak Kuning - rundvlees in een wat frisse gelige saus
Liang Mian - 凉面 - koude mie met een Sichuan dressing


Liang Mian - 凉面
koude mie met een Sichuan dressing
Ingrediënten:
2 teentjes knoflook
1 theel Sichuan poeper
1 steranijs
4 eetl heet water
1 kippendij
100 gr mie
1 theel sesamolie
water
ingrediënten dressing:
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel zout
2 eetl chilli olie
1/4 theel Sichuan peper olie
ingrediënten garnering:
150 gr komkommer
1 lente-ui
2 rode lomboks
1 eetl pinda's
koriander
Bereiding:
Hak de knoflook fijn en meng dit met de Sichuan peper, de steranijs en het water en laat dit intrekken. Stoom de kip in 20 minuten gaar enb zet apart.
Verhit in een pan het water en kook de mie al dente. Giet af en spoel met koud water en laat het uitlekken. Schep het in een schaal en meng de sesam olie erdoor.
Versnipper de kip. snijd de komkommer juliene, de lente-ui fijn en de lomboks in dunne reepjes. Meng dit met de mie. Schep de peper, de knoflook en de steranijs uit het water en giet het water over de mie.
Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en meng dit met de mie. Hak de koriander grof en strooi dit met de pinda's over de mie en serveer.
koude mie met een Sichuan dressing
Ingrediënten:
2 teentjes knoflook
1 theel Sichuan poeper
1 steranijs
4 eetl heet water
1 kippendij
100 gr mie
1 theel sesamolie
water
ingrediënten dressing:
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel zout
2 eetl chilli olie
1/4 theel Sichuan peper olie
ingrediënten garnering:
150 gr komkommer
1 lente-ui
2 rode lomboks
1 eetl pinda's
koriander
Bereiding:
Hak de knoflook fijn en meng dit met de Sichuan peper, de steranijs en het water en laat dit intrekken. Stoom de kip in 20 minuten gaar enb zet apart.
Verhit in een pan het water en kook de mie al dente. Giet af en spoel met koud water en laat het uitlekken. Schep het in een schaal en meng de sesam olie erdoor.
Versnipper de kip. snijd de komkommer juliene, de lente-ui fijn en de lomboks in dunne reepjes. Meng dit met de mie. Schep de peper, de knoflook en de steranijs uit het water en giet het water over de mie.
Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en meng dit met de mie. Hak de koriander grof en strooi dit met de pinda's over de mie en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.