Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ju Yook Sheung Tong - basis varkensbouillon

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ju Yook Sheung Tong
basis varkensbouillon

Ingrediënten:
500 gr varkensbotten
2000 ml water
6 cm jahe
3 zwarte peperkorrels
2 lente-ui
1 bleekselderij
1 wortel
4 takjes koriander
1/2 theel zout
2 theel lichte sojasaus

Bereiding:
Rasp de jahe en snijd de wortel, de lenteui, de bleekselderij en koriander in stukken. Verhit in een pan het water samen met de botten en breng aan de kook. Dan op laag vuur laten sudderen en verwijder het vuil. Voeg dan de jahe, de peper, de lente-ui, de bleekselderij, de wortel en de koriander toe en laat het nog 2 uuur suderen. Meng dan de sojasaus en het zout erdoor en laat het afkoelen. Zeef de bouillon en verwijder het vet als het volledig is afgekoeld.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 320 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906111