Ingrediënten:
4 tarbot filets (à 200 gr. per stuk)
200 gr. dunne mie
20 gr. gember
40 gr. bosuitje
8 stelen gai lan (anders paksoy)
bananenbladeren
1 eetlepel sojasaus
1 eetl sesamolie
water
Bereiding:
Week de mie voor 5 minuten in heet water. Blancheer de gai lan voor 2 minuten in water met wat olie. Rasp de gember en snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm. Knip de bananenbladeren in ronde vormen.
Leg op een bord het bananenblad met daarop eerst de mie en dan de vis. Leg de gai lan ernaast. Leg op de vis de gember en de bosuitjes. Stoom de vis vervolgens in 4 minuten gaar. Verwarm de olie en besprenkel dit samen met de ketjap over de schotels en serveer.
4 tarbot filets (à 200 gr. per stuk)
200 gr. dunne mie
20 gr. gember
40 gr. bosuitje
8 stelen gai lan (anders paksoy)
bananenbladeren
1 eetlepel sojasaus
1 eetl sesamolie
water
Bereiding:
Week de mie voor 5 minuten in heet water. Blancheer de gai lan voor 2 minuten in water met wat olie. Rasp de gember en snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm. Knip de bananenbladeren in ronde vormen.
Leg op een bord het bananenblad met daarop eerst de mie en dan de vis. Leg de gai lan ernaast. Leg op de vis de gember en de bosuitjes. Stoom de vis vervolgens in 4 minuten gaar. Verwarm de olie en besprenkel dit samen met de ketjap over de schotels en serveer.