Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Witvis uit Szechuan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Witvis uit Szechuan
 
Ingrediënten:
350 gr witvisfilet
1 klein ei, losgeklopt
3 eetl bloem
4 eetl droge witte wijn
3 eetl lichte sojasaus
plantaardige olie, om in te frituren
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
2 sjalotten, fijngesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 verse rode lombok (Spaanse peper), fijngesneden
3 lente-uitjes, fijngesneden
1 theel rijstwijnazijn
1/2 theel Szechuanpeper
175 ml visbouillon
1 theel kristalsuiker
1 theel maïzena
2 theel water
bladselderij, om te garneren

Bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 4 cm. Meng in een kom het ei, de bloem, de wijn en 1 eetlepel van de sojasaus en maak daarvan een beslag. Wentel dan de vis in het beslag. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur porties vis in 2 minuten goudbruin. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Schenk alle olie, op 1 eetlepel na, in de wok/wadjan en bak hierin de knoflook, de gember, de ui, de selderij, de lombok en de lente-uitjes 1-2 minuten. Voeg dan de rest van de sojasaus en de azijn toe.
Dan de Szechuangpeper, de visbouillon en de suiker toevoegen. Maak vervolgens een papje van de maïzena en het water en roer dit door de bouillon. Breng het mengsel aan de kook en laat dit al roerend 1 minuut koken tot de saus is ingedikt. Dan de visblokjes weer in de wok scheppen, verwarm dit nog voor 1-2 minuten en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 189 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100365