banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Witvis uit Szechuan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Witvis uit Szechuan
 
Ingrediënten:
350 gr witvisfilet
1 klein ei, losgeklopt
3 eetl bloem
4 eetl droge witte wijn
3 eetl lichte sojasaus
plantaardige olie, om in te frituren
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
2 sjalotten, fijngesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 verse rode lombok (Spaanse peper), fijngesneden
3 lente-uitjes, fijngesneden
1 theel rijstwijnazijn
1/2 theel Szechuanpeper
175 ml visbouillon
1 theel kristalsuiker
1 theel maïzena
2 theel water
bladselderij, om te garneren

Bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 4 cm. Meng in een kom het ei, de bloem, de wijn en 1 eetlepel van de sojasaus en maak daarvan een beslag. Wentel dan de vis in het beslag. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur porties vis in 2 minuten goudbruin. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Schenk alle olie, op 1 eetlepel na, in de wok/wadjan en bak hierin de knoflook, de gember, de ui, de selderij, de lombok en de lente-uitjes 1-2 minuten. Voeg dan de rest van de sojasaus en de azijn toe.
Dan de Szechuangpeper, de visbouillon en de suiker toevoegen. Maak vervolgens een papje van de maïzena en het water en roer dit door de bouillon. Breng het mengsel aan de kook en laat dit al roerend 1 minuut koken tot de saus is ingedikt. Dan de visblokjes weer in de wok scheppen, verwarm dit nog voor 1-2 minuten en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39961362