Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Tang Cu Pai Gu - 糖醋排骨 - zoetzure spareribs

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tang Cu Pai Gu - 糖醋排骨
zoetzure spareribs

Ingrediënten:
750 gr varkensribbetjes
11 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-ui
5 eetl palmsuiker
4 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl lichte sojasaus
1 theel donkere sojasaus
1/2 theel zout
1 eetl olie
water

Garnering:
3-4 theel sesamzaad, geroosterd
1 lente-ui, fijn gesneden.

Bereiding:
Snijd de ribbetjes in kleine stukjes. Verhit in een pan water en voeg de ribbetjes toe en breng aan de kook en blancheer de ribbetjes voor zo'n 3 minuten. Giet daarna af.
Snij de jahe in plakjes. plet de knoflook en halveer de lente-ui. Verhit in een pan de olie en voeg de ribbetjes, de knoflook, de jahe en de lente-ui toe en bak dit al roerend totdat de ribbetjes van kleur veranderen.
Dan de palmsuiker, 3 eetl rijstazijn, de lichte en de donkere sojasaus en het zout toevoegen en meng goed. Dan 400 ml heet water toevoegen en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten 45 minuten laten sudderen.
Dan de knoflook, de jahe en de lente-ui uit de pan scheppen. Voeg dan de rijstazijn toe en breng aan de kook. Kook totdat het vocht is ingedikt en de ribbetjes volledig zijn bedekt en kleverig. Let op: de palmsuiker mag niet verbranden.
Strooi dan de lente-ui en het sesamzaad erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 275 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936301