Tang Cu Pai Gu - 糖醋排骨
zoetzure spareribs
Ingrediënten:
750 gr varkensribbetjes
11 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-ui
5 eetl palmsuiker
4 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl lichte sojasaus
1 theel donkere sojasaus
1/2 theel zout
1 eetl olie
water
Garnering:
3-4 theel sesamzaad, geroosterd
1 lente-ui, fijn gesneden.
Bereiding:
Snijd de ribbetjes in kleine stukjes. Verhit in een pan water en voeg de ribbetjes toe en breng aan de kook en blancheer de ribbetjes voor zo'n 3 minuten. Giet daarna af.
Snij de jahe in plakjes. plet de knoflook en halveer de lente-ui. Verhit in een pan de olie en voeg de ribbetjes, de knoflook, de jahe en de lente-ui toe en bak dit al roerend totdat de ribbetjes van kleur veranderen.
Dan de palmsuiker, 3 eetl rijstazijn, de lichte en de donkere sojasaus en het zout toevoegen en meng goed. Dan 400 ml heet water toevoegen en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten 45 minuten laten sudderen.
Dan de knoflook, de jahe en de lente-ui uit de pan scheppen. Voeg dan de rijstazijn toe en breng aan de kook. Kook totdat het vocht is ingedikt en de ribbetjes volledig zijn bedekt en kleverig. Let op: de palmsuiker mag niet verbranden.
Strooi dan de lente-ui en het sesamzaad erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Tenggiri Rica-Rica - gebakken makreel in pittige rode saus
- Ayam Paniki 2 - Hete kip
- Rendang - rendang van rundvlees
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Binakol na Manok - kippensoep met papaya en spinazie
- Chow Mei Fun - mihun met kip en groenten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...