Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Bagoong Balayan Guisado - Balayan vissaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bagoong Balayan Guisado
Balayan vissaus
Ingrediënten:
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 tomaat
1 theel olie
1/2 theel palmsuiker
175 ml bagoong balayan (vervang anders door trassi of vissaus)
4 eetl suka (anders appelazijn of 3 eetl rijstazijn)

Bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotten fijn en de tomaat in partjes. Verhit in een koekepan de olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Voeg dan de sjalotten toe en bak deze glazig. Dan de tomaat toevoegen en het geheel verder bakken totdat de tomaat zacht is geworden. Vervolgens de suiker en de bagoong toevoegen en blijf roeren totdat alles is opgelost. Dan de azijn toevoegen en het geheel 15 minuten zachtjes laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 212 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925958