leversaus
Ingrediënten:
125 gr kippenlevertjes
2 eetl suka (anders appelazijn of 1 1/2 eetl rijstazijn)
4 teentjes knoflook
2 sjalotten
1/4 theel zout
1/4 theel zwarte peper
1 eetl palmsuiker
125 ml water
4 eetl paneermeel
Bereiding:
Bak eerst de levertjes zachtjes in een koekepan voor 4 minuten zodat deze halfgaar zxijn. Pers de levertjes dan door een zeef en vang het vocht en het zacht vlees op. Verwijder de taaie stukjes. Meng het opvangen vlees en vocht met de overige ingrediënten en kook dit zachtjes voor 30 minuten totdat de saus wat is ingedikt.
125 gr kippenlevertjes
2 eetl suka (anders appelazijn of 1 1/2 eetl rijstazijn)
4 teentjes knoflook
2 sjalotten
1/4 theel zout
1/4 theel zwarte peper
1 eetl palmsuiker
125 ml water
4 eetl paneermeel
Bereiding:
Bak eerst de levertjes zachtjes in een koekepan voor 4 minuten zodat deze halfgaar zxijn. Pers de levertjes dan door een zeef en vang het vocht en het zacht vlees op. Verwijder de taaie stukjes. Meng het opvangen vlees en vocht met de overige ingrediënten en kook dit zachtjes voor 30 minuten totdat de saus wat is ingedikt.