stoofschotel van varkensvlees
Ingrediënten:
150 gr suiker
250 ml azijn
8 eetl kecap manis
250 ml water
4 eetl olie
1 bol knoflook
1000 gr varkensvlees
1 wortel
3 bananen (kleine bakbananen)
1 laurier blad
garnering:
1 lenteui
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken en de kneus de teentjes knoflook. Snijd de wortel in plakjes. Snijd de bananen in 5 cm schuin gesneden lange stukjes. Meng de suiker, de azijn, de kecap en het water.
Verhit in een pan de 2 eetl olie en fruit de knoflook voor 3 minuten en schep deze uit de pan. Voeg dan de rest van de olie toe gevolgd door het vlees en bak dit rondom bruin.
Dan het azijnmengsel toevoegen en als het kookt het vuur laag zetten. Niet roeren. Voeg het laurierblad toe en laat het zachtjes 20 minuten sudderen. Dan de wortel toevoegen en na 5 minuten de bananen. Laat het zachtjes sudderen totdat de wortel en de bananen zacht zijn en garneer het vervolgens met gehakte lenteui.