zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Sambal Kuit
- Masman - rundvlees met pinda's in kokosmelk
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
- Udang madu merica hitam - garnalen in een honing pepersaus
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Ayam Bakar Lumajang - geroosterde pittige kip
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Rendang daging suwir - droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)
- Ikan Kuah Kuning - gebakken vis in gele saus uit de Molukken
Estofado - stoofschotel van varkensvlees


Estofado
stoofschotel van varkensvlees
Ingrediënten:
150 gr suiker
250 ml azijn
8 eetl kecap manis
250 ml water
4 eetl olie
1 bol knoflook
1000 gr varkensvlees
1 wortel
3 bananen (kleine bakbananen)
1 laurier blad
garnering:
1 lenteui
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken en de kneus de teentjes knoflook. Snijd de wortel in plakjes. Snijd de bananen in 5 cm schuin gesneden lange stukjes. Meng de suiker, de azijn, de kecap en het water.
Verhit in een pan de 2 eetl olie en fruit de knoflook voor 3 minuten en schep deze uit de pan. Voeg dan de rest van de olie toe gevolgd door het vlees en bak dit rondom bruin.
Dan het azijnmengsel toevoegen en als het kookt het vuur laag zetten. Niet roeren. Voeg het laurierblad toe en laat het zachtjes 20 minuten sudderen. Dan de wortel toevoegen en na 5 minuten de bananen. Laat het zachtjes sudderen totdat de wortel en de bananen zacht zijn en garneer het vervolgens met gehakte lenteui.
stoofschotel van varkensvlees
Ingrediënten:
150 gr suiker
250 ml azijn
8 eetl kecap manis
250 ml water
4 eetl olie
1 bol knoflook
1000 gr varkensvlees
1 wortel
3 bananen (kleine bakbananen)
1 laurier blad
garnering:
1 lenteui
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken en de kneus de teentjes knoflook. Snijd de wortel in plakjes. Snijd de bananen in 5 cm schuin gesneden lange stukjes. Meng de suiker, de azijn, de kecap en het water.
Verhit in een pan de 2 eetl olie en fruit de knoflook voor 3 minuten en schep deze uit de pan. Voeg dan de rest van de olie toe gevolgd door het vlees en bak dit rondom bruin.
Dan het azijnmengsel toevoegen en als het kookt het vuur laag zetten. Niet roeren. Voeg het laurierblad toe en laat het zachtjes 20 minuten sudderen. Dan de wortel toevoegen en na 5 minuten de bananen. Laat het zachtjes sudderen totdat de wortel en de bananen zacht zijn en garneer het vervolgens met gehakte lenteui.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.