zoeken
Recente reacties




Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.


Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Gore Gore Daging - gekruid rundvlees met zoete aardappel
- Rujak petis
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus
Caldereta - gevulde rundvlees stoofschotel


Caldereta
gevulde rundvlees stoofschotel
Ingrediënten:
1000 gr rundvlees
500 gr varkens lever
2 chorizo worstjes
4 eetl olijf olie
1500 ml water
4 sjalotten
11 teentjes knoflook
340 ml tomaten op sap
5 eetl azijn
250 gr gerapste kaas
2 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1 theel peper
2 aardappelen
2 wortelen
1 rode lomboks
200 gr erwten
100 gr olijven
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken, de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes, de aardappelen in blokjes, de wortelen in plakjes, de worstjes in schuin afgesneden plakjes, de lombok in dunne reepjes en de olijven in plakjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak het vlees ronduim bruin en schep deze uit de pan. Verhit een stoofpan en voeg het vlees, de sjalotten en het water toe en laat het zachtjes sudderen. Rooster de lever voor 10 minuten en hak deze daarna fijn.
Verhit de olie in een koekepan en bak de chorizo aan beide zijden voor 4 minuten en schep deze uit de pan. Voeg de knoflook en bak dit voor 1 minuut. Voeg dan de lever, de tomaten, de azijn, de kaas, het zout, de palmsuiker en de peper toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg het mengsel toe aan het vlees en laat dit 30 minuten sudderen.
Dan de aardappelen en de wortels toevoegen en het geheel laten sudderen totdat alles gaar is en de saus is ingedikt. Meng dan de chorizo, de lombok, de erwten en de olijven erdoor en laats deze warm worden. Serveer het met rijst.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.