stoofschotel van varken, lever en aardappel
Ingrediënten:
250 gr varkensvlees
250 ml water
2 eetl olie
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 tomaten
175 ml tomatenpuree
150 gr varkenslever
1 laurier blaadje
2 aardappelen
2 theel vissaus (patis of nam pla)
1/2 theel zwarte peper
1 rode paprika
75 gr kikkererwten
Bereiding:
Snijd het vlees en de lever in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de paprika en de aardappelen in blokjes. Snijd de tomaten in kleine partjes. Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees voor 10 minuten. Zeef daarna de bouillon en houd 125 ml apart. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Voeg dan de sjallotten toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de tomaten en de tomatenpuree toe en bak dit totdat de tomaten zacht zijn geworden. Dan de lever, de laurier en het vlees toevoegen en dit 5 minuten doorbakken. Vervolgens de bouillon en de aardappelen toevoegen en het geheel 10 minuten zachtjes laten sudderen. Roer vervolgens de peper en de vissaus erdoor gevolgd door de kikkererwten en de paprika en dit alles nog 10 minuten laten sudderen.
250 gr varkensvlees
250 ml water
2 eetl olie
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 tomaten
175 ml tomatenpuree
150 gr varkenslever
1 laurier blaadje
2 aardappelen
2 theel vissaus (patis of nam pla)
1/2 theel zwarte peper
1 rode paprika
75 gr kikkererwten
Bereiding:
Snijd het vlees en de lever in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de paprika en de aardappelen in blokjes. Snijd de tomaten in kleine partjes. Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees voor 10 minuten. Zeef daarna de bouillon en houd 125 ml apart. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Voeg dan de sjallotten toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de tomaten en de tomatenpuree toe en bak dit totdat de tomaten zacht zijn geworden. Dan de lever, de laurier en het vlees toevoegen en dit 5 minuten doorbakken. Vervolgens de bouillon en de aardappelen toevoegen en het geheel 10 minuten zachtjes laten sudderen. Roer vervolgens de peper en de vissaus erdoor gevolgd door de kikkererwten en de paprika en dit alles nog 10 minuten laten sudderen.