banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon 1 Comment
Menudo - stoofschotel van varken, lever en aardappel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Menudo
stoofschotel van varken, lever en aardappel
Ingrediënten:
250 gr varkensvlees
250 ml water
2 eetl olie
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 tomaten
175 ml tomatenpuree
150 gr varkenslever
1 laurier blaadje
2 aardappelen
2 theel vissaus (patis of nam pla)
1/2 theel zwarte peper
1 rode paprika
75 gr kikkererwten

Bereiding:
Snijd het vlees en de lever in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de paprika en de aardappelen in blokjes. Snijd de tomaten in kleine partjes. Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees voor 10 minuten. Zeef daarna de bouillon en houd 125 ml apart. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Voeg dan de sjallotten toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de tomaten en de tomatenpuree toe en bak dit totdat de tomaten zacht zijn geworden. Dan de lever, de laurier en het vlees toevoegen en dit 5 minuten doorbakken. Vervolgens de bouillon en de aardappelen toevoegen en het geheel 10 minuten zachtjes laten sudderen. Roer vervolgens de peper en de vissaus erdoor gevolgd door de kikkererwten en de paprika en dit alles nog 10 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    hills · 4 years ago
    Wij hebben deze menudo gemaakt met 250gr lever , geen varkensvlees , geen kikkererten en 6 aardappelen ipv 2 geen sjalotten maar ui

    perfect goed recept een 9 volgens mijn aziatische vrouw beter dan haar menudo en dat zegt wat !!!

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39537005