Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Sapit - geroosterde gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Sapit
geroosterde gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
150 gr geraspte kokos
1000 ml water
zout naar smaak
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel, asem
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en wrijf of maal deze daarna fijn. Rooster vervolgens de ketumbar en de jniten voor 2 minuten in een koekepan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open en kook de kip voor 20 minuten in een pan met het water en het zout. Schep de kip daarna uit de pan en laat de kip uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe en het zout en laat de kip hierin 20 minuten sudderen en voeg dan de kokos toe. Laat het geheel verder sudderen totdat het vocht verdampt is en de olie boven komt drijven. Rooster vervolgens de kip goudbruin boven een houtskoolvuurtje.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42084082