banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Sapit
geroosterde gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
150 gr geraspte kokos
1000 ml water
zout naar smaak
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel, asem
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en wrijf of maal deze daarna fijn. Rooster vervolgens de ketumbar en de jniten voor 2 minuten in een koekepan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open en kook de kip voor 20 minuten in een pan met het water en het zout. Schep de kip daarna uit de pan en laat de kip uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe en het zout en laat de kip hierin 20 minuten sudderen en voeg dan de kokos toe. Laat het geheel verder sudderen totdat het vocht verdampt is en de olie boven komt drijven. Rooster vervolgens de kip goudbruin boven een houtskoolvuurtje.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36643537