1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Connie 1 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 3 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 3 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Sapit
geroosterde gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
150 gr geraspte kokos
1000 ml water
zout naar smaak
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel, asem
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en wrijf of maal deze daarna fijn. Rooster vervolgens de ketumbar en de jniten voor 2 minuten in een koekepan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open en kook de kip voor 20 minuten in een pan met het water en het zout. Schep de kip daarna uit de pan en laat de kip uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe en het zout en laat de kip hierin 20 minuten sudderen en voeg dan de kokos toe. Laat het geheel verder sudderen totdat het vocht verdampt is en de olie boven komt drijven. Rooster vervolgens de kip goudbruin boven een houtskoolvuurtje.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35864086