Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Sapit - geroosterde gestoofde kip
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Ayam Sapit
geroosterde gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
150 gr geraspte kokos
1000 ml water
zout naar smaak
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel, asem
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en wrijf of maal deze daarna fijn. Rooster vervolgens de ketumbar en de jniten voor 2 minuten in een koekepan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open en kook de kip voor 20 minuten in een pan met het water en het zout. Schep de kip daarna uit de pan en laat de kip uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe en het zout en laat de kip hierin 20 minuten sudderen en voeg dan de kokos toe. Laat het geheel verder sudderen totdat het vocht verdampt is en de olie boven komt drijven. Rooster vervolgens de kip goudbruin boven een houtskoolvuurtje.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 39 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909732