zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Kripik Biji Durian - Krupuk - kroepoek van durianpitten
- Pad Pat Hoy - gebakken schelpdieren in pittige saus
- Sayur Lodeh Bandung - groenten met vlees en garnalen
- Ikan Kuah Santan - vis gestoofd in een kruidige romige saus
- Tumis Kerang - gebakken mosselen
- Oseng-Oseng Kangkung Petai - gestoofde kangkung met peteh bonen
- Gangan Ikan Kelik/lele - soep van meerval met cassave
- Khrung Keng Phet Deng - Rode currypasta
- Lado tempoyak - Sambal van durian
Ayam Sapit - geroosterde gestoofde kip


Ayam Sapit
geroosterde gestoofde kip
geroosterde gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
150 gr geraspte kokos
1000 ml water
zout naar smaak
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel, asem
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en wrijf of maal deze daarna fijn. Rooster vervolgens de ketumbar en de jniten voor 2 minuten in een koekepan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open en kook de kip voor 20 minuten in een pan met het water en het zout. Schep de kip daarna uit de pan en laat de kip uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe en het zout en laat de kip hierin 20 minuten sudderen en voeg dan de kokos toe. Laat het geheel verder sudderen totdat het vocht verdampt is en de olie boven komt drijven. Rooster vervolgens de kip goudbruin boven een houtskoolvuurtje.
ingrediënten:
1000 gr kip
150 gr geraspte kokos
1000 ml water
zout naar smaak
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel, asem
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en wrijf of maal deze daarna fijn. Rooster vervolgens de ketumbar en de jniten voor 2 minuten in een koekepan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open en kook de kip voor 20 minuten in een pan met het water en het zout. Schep de kip daarna uit de pan en laat de kip uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe en het zout en laat de kip hierin 20 minuten sudderen en voeg dan de kokos toe. Laat het geheel verder sudderen totdat het vocht verdampt is en de olie boven komt drijven. Rooster vervolgens de kip goudbruin boven een houtskoolvuurtje.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.