banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Santan Merah - gestoofde kip in donkere saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Santan Merah
gestoofde kip in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippenlevers
6 spiermagen
200 gr kippendarmen
1500 ml santen encer (dunne kokosmelk, van 1 kokosnoot)
5 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
2 asam kandis
2 theel ketumbar
2 theel zout
2 theel palmsuiker
200 gr geraspte kokos, geroosterd

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Omwikkel telkens 1 kippenlever en 1 spirmaag samen met wat darm, herhaal.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, het kunyit blad, de serai en de asam kandis en breng aan de kook.
Voeg dan de kip, het zout en de plamsuiker toe en breng het op laag vuur aan de kook. Voeg dan de gerapste kokos toe en kook het verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40585463