Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Santan Merah - gestoofde kip in donkere saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Santan Merah
gestoofde kip in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippenlevers
6 spiermagen
200 gr kippendarmen
1500 ml santen encer (dunne kokosmelk, van 1 kokosnoot)
5 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
2 asam kandis
2 theel ketumbar
2 theel zout
2 theel palmsuiker
200 gr geraspte kokos, geroosterd

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Omwikkel telkens 1 kippenlever en 1 spirmaag samen met wat darm, herhaal.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, het kunyit blad, de serai en de asam kandis en breng aan de kook.
Voeg dan de kip, het zout en de plamsuiker toe en breng het op laag vuur aan de kook. Voeg dan de gerapste kokos toe en kook het verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40916739