Recente Reacties

Ayam Santan Merah
gestoofde kip in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippenlevers
6 spiermagen
200 gr kippendarmen
1500 ml santen encer (dunne kokosmelk, van 1 kokosnoot)
5 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
2 asam kandis
2 theel ketumbar
2 theel zout
2 theel palmsuiker
200 gr geraspte kokos, geroosterd

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Omwikkel telkens 1 kippenlever en 1 spirmaag samen met wat darm, herhaal.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, het kunyit blad, de serai en de asam kandis en breng aan de kook.
Voeg dan de kip, het zout en de plamsuiker toe en breng het op laag vuur aan de kook. Voeg dan de gerapste kokos toe en kook het verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42584078