Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Be Siap Gerangasem Base Bali - Gekookte gemarineerde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be Siap Gerangasem Base Bali
Gekookte gemarineerde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
olie
1 serehstengel, gekneusd
1 theel trasi bakar
3 salam blad
4 jeruk purutblad
1000 ml water

Bahan-bahan marinade:
ingrediënten:
8 kemirinoten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
7 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetlepel base wangenan (zie recept)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze n met wat olie. Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een pasta en wrijf hiermee de kip in en laat deze tenminste 2 uur marineren.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de trassi, de jerut purut en de salam voor 1 minuut. Voeg dan de kip en het water toe en laat dit 15 minuten koken en vervolgens 60 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911840