Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Be Siap Guling - geroosterde gele kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be Siap Guling
geroosterde gele kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
olie
3 cm kunyit (kurkuma)
3 salam blad

Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (djahe/jahe)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel. trasi bakar
5 kruidnagels
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
6 rode rawits
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de pasta met de salam en vul de kip hiermee. Maak de kip dicht met keukengaren of houten prikkers.
Wrijf of maal de kunyit fijn tot een pasta en meng dit met de olie. Bestrijk de kip met dit mengsel en rooster de kip vervolgens boven een houtkoolvuurtje en aan het spit in 75 minuten gaar en bruin. De kip wel regelmatig bestrijken met het oliemengsel. Hierdoor krijgt de kip een mooie kleur.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42084082