kip met saus van kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd
olie
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze stukken in met de olie en het zout. Rooster de stukken kip boven een houtskoolvuurtje in 45 minuten gaar en goudbruin. Snijd deze stukken daarna in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk samen met de sereh, de salam en de jerut purut en giet deze saus vervolgens als het kookt over de stukjes kip en serveer.
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd
olie
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze stukken in met de olie en het zout. Rooster de stukken kip boven een houtskoolvuurtje in 45 minuten gaar en goudbruin. Snijd deze stukken daarna in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk samen met de sereh, de salam en de jerut purut en giet deze saus vervolgens als het kookt over de stukjes kip en serveer.