Kangkung tumis petai
gestoofde kangkung met petehbonen en gezouten inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes (250 gr) kankung
4 cumi asin / gezouten inktvis
10 peteh bonen
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 salam blad
1 theel laos
2 groene lomboks
2 rode lomboks
2 groene tomaten
1/2 theel vissaus
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
50 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks schuin af in stukjes. Splits de petehbonen in tweeën. Snijd de tomaten in kleine partjes. Snijd de cumi in stukjes, was de stukjes en bak deze voor 3 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de peteh en de tomaten toe en bak dit totdat de tomaten zacht zijn. Voeg dan de kangkung toe en roer goed. Vervolgens de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en roer goed. Vervolgens het water toevoegen en stoof het geheel gaar. Schep de cumi erdoor en serveer.