logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kangkung tumis petai
gestoofde kangkung met petehbonen en gezouten inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes (250 gr) kankung
4 cumi asin / gezouten inktvis
10 peteh bonen
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 salam blad
1 theel laos
2 groene lomboks
2 rode lomboks
2 groene tomaten
1/2 theel vissaus
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
50 ml water
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks schuin af in stukjes. Splits de petehbonen in tweeën. Snijd de tomaten in kleine partjes. Snijd de cumi in stukjes, was de stukjes en bak deze voor 3 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de peteh en de tomaten toe en bak dit totdat de tomaten zacht zijn. Voeg dan de kangkung toe en roer goed. Vervolgens de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en roer goed. Vervolgens het water toevoegen en stoof het geheel gaar. Schep de cumi erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176133